MaMa~MuJaHiDaH~~My BrEaStFeEdInG mEMoRyZZZ

Tuesday, 30 April 2013

stok EBM december

agak lama jugak post mama ni duduk dalam draft..mama betul2 lupa..ingatkan mama da post ni ...huhu
ini adalah stok ebm mama time bulan december..mama wrap ikut idea mama iman seperti dalam entri ini
mama nak wrap wrap wrap ebm shareef....



november stock

december stock



cuma bezanya mama wrap guna plastik tahan panas tuk bungkus kari tu ...bukan guna plastik wrap hehe





actually ini adalah di antara stok frozen ebm mama yang terakhir...mama packing cantik2 dan angkut separuh ebm ni ke Kuala Lumpur tempoh hari,dan mama habiskan di sana...mama simpan dalam ice case warna putih untuk ikan tue..letak ais batu banyak2 dan tabur garam atas..en.hubby yang tolong packing kan..dan mama bawak sebagai hand lugage...
Alhamdulillah,susu tak cair ..masih beku..
mama kasi untuk syamim dan shareef...
lepas tue mama da tak simpan ebm dalam freezer dah,,
mama perah dan simpan dalam chiller sahaja..sebab mama tahu susu yang dibekukan akan kehilangan sebilangan nutriennya...
mama bukan ibu berkerja yang perlu kumpul stok banyak2 pun kan hehe...
so better bagi shareef yang fresh dan chilled ebm ....

itu sahaja 
sekian