MaMa~MuJaHiDaH~~My BrEaStFeEdInG mEMoRyZZZ

Monday, 1 April 2013

MY BREASTFEEDING JOURNEY PART #13~~SHAREEF DA MINUM FM !!! -NO.2

POST MAMA DI FB DAN KOMEN2 NYERR..


Hancur berkecai harapanku nak BF shareef sampai 2 tahun...hari ni terpaksa bgi dia FM..apa pun mama buat yang terbaik untukmu anakku...huhu..mood: tersangat sedih...
Like ·  · Unfollow Post · Share · Promote
Love Stall Sara, Azura Maidin and 2 others like this.

Roslan Cr Napa tizah?
Friday at 9:43pm via mobile · Unlike · 1

Mujahidah Tiezah Berat bdannya tidak menaik...ndak taw d mna salahnya...lgi kmi bru blik dri kl ni..tambah kurus ku tgk...
Friday at 9:44pm via mobile · Like

Roslan Cr Iyaka xkan sbb BF ? Sda jmpa doc ka? Apa dia ckp?
Friday at 9:47pm via mobile · Like

Nadiyah Abdul Lorrr... sadisnya.
Friday at 9:54pm via mobile · Like

Mujahidah Tiezah Iya. ..bf ndak ada problem dear..bole teruskan..tapi dia kuat buang air..tue lady berat bdan x naik.susu ibu cpat hadam..
Friday at 9:54pm via mobile · Like

Mujahidah Tiezah lah*
Friday at 9:54pm via mobile · Like

Mujahidah Tiezah Aku bgi dia FM yg bole kasi kurang dia poo poo..nanti da ok aku smbung bf balik...
Friday at 9:54pm via mobile · Like

Roslan Cr Lau seminggu xpoo poo ok ka tu lau bf tizah?
Friday at 9:58pm via mobile · Like

Mujahidah Tiezah ndak apa jugak tu dear..kau yg jga pemakanan dan byk minum air...brapa bulan da bby mu? Bf sja ka @ mix?
Friday at 10:00pm via mobile · Like

K Lily Noor Jehan Sudah 6 bulan kan? Dah boleh bg makan... Nanti badan dia naik la....
Friday at 10:08pm via mobile · Unlike · 1

Mujahidah Tiezah Saya da start kasi makan time 5 bulan lgi Lily...mak yg suh sebab shareef mmg kurus sgt2..tpi bgi home made jew..x pena bgi cerelac...tpi berat bdn masih2 jew...huhu
Friday at 10:10pm via mobile · Like

Roslan Cr Mix tp kdg2 jakla susu botol.. Dia xmo .. Mo susu bdn jgk.. Ni yg aku rsau.. Xlama lg mo keja da..
Friday at 10:11pm via mobile · Like

Mujahidah Tiezah Ya ka..anduk bha..kaw pam bha bru simpan di tuk dia.jgn lah kasi fm tu....
Friday at 10:13pm via mobile · Like

Mujahidah Tiezah Ada kaw perna pam ka @ tidak?
Friday at 10:13pm via mobile · Like

Syafinaz Wong II bwa gi jmp pakar kanak2 la sis.pakar leh tau pa sbb bdn anak kurus je.
Friday at 10:15pm · Like

Mujahidah Tiezah Ya sis..doktor yg suh bgi susu tanpa laktosa...nanti poo poo da mcm biasa bole stop fm dan smbg bf balik..saya jumpa dok.paed jugak sis.tq ye
Friday at 10:16pm via mobile · Like · 1

Syafinaz Wong II susu tanpa laktosa sgt baik tu sis.my daughter pernah jg mcm ni.
Friday at 10:17pm · Like

Emma Nur Faizi muja,sape yg suggest suh bg fm ye?
Friday at 10:23pm via mobile · Like

Mujahidah Tiezah Ya anak sulung saya minum lactose free jugak yg abbott tu
Friday at 10:27pm via mobile · Like · 1

Mujahidah Tiezah Ada kawan muja doktor paed
Friday at 10:27pm via mobile · Like

Mujahidah Tiezah Npe emma?..muja sedih ni taw..betul ka keputusan yg muja buat bgi shareef fm?
Friday at 10:28pm via mobile · Like

Emma Nur Faizi owh,poo2 kerap ada efect berat bdn ngan bf ke..last 2week adam pun kerap poo2,ckit2 ngan kaler mcm ijau2..tp n0w da ok,n msh bf lg..bru 5m0 kan.next m0 la bru bg solid food..berat adam bru 7.83kg timbg 18hb mac ari 2..
Friday at 10:30pm via mobile · Unlike · 2

Emma Nur Faizi muja,jgn la sdh..kita mak dia kan,xkan la kita nk buat benda yg mudaratkan anak.xpe la..emma xada pengalaman la muja.ni pun 1st m0m..tp kalo paed 2 kata mcm 2,xpe la.kita usaha n tawakal.n0w anak muja beratnye berapa?
Friday at 10:33pm via mobile · Unlike · 1

Roslan Cr Ada jgk tp xbnyk la dear..
Friday at 10:45pm via mobile · Like

Mujahidah Tiezah Ya emma..pa bole bt kan..shareef da 6 bulan bru 6.8kg...sedangkn time lahir 3.9kg.spatutnya skrg mesti double weight kn..adam ok lady beratnya tu..Alhamdulillah
Friday at 10:54pm via mobile · Like

Mujahidah Tiezah Kerapkan pam rinie...nnti jdi byk tu klau selalu pam..
Friday at 10:54pm via mobile · Like

Roslan Cr Ow yaka.. Nnt aku try la..
Friday at 10:56pm via mobile · Like

Emma Nur Faizi owh,adam lahir 3.24kg..so paed ckp smpai bila kne bg fm?
Friday at 10:57pm via mobile · Like

Norini Muin Ala..ksiannya mujahidah..shareef pn mcm abgnya jg kut..alah lactose..mgkn mujahidah bole kurangkn pngmbilan lactose dlm pmkanan ka.spya susu kurang lactose...
Friday at 11:01pm via mobile · Unlike · 2

Mujahidah Tiezah Ya betul tu sis norini..saya da x minum apa2 jenis susu termasuk susu pekat taw...semua 'O' jak..tpi si sharef masi poo poo..ndak taw mo bt apa ni..esok mo Pgi Tawau bawak sharef jumpa doktor Anina...
Friday at 11:07pm via mobile · Like

Mujahidah Tiezah Si syamim dulu saya bawak jumpa dr Anina jugak. .
Friday at 11:08pm via mobile · Like

Norini Muin Dr anina bkn pakar laktasi kn? Better muja g jmpa pakar laktasi..d kk ada. Dr shu ho tong.. dia peer counselor dn dr pakar laktasi..
Friday at 11:10pm via mobile · Like

Norini Muin Dl pn time berat adam ndak naik sbgup ku g kk jmpa tu dktor..
Friday at 11:11pm via mobile · Like

Mujahidah Tiezah Adoi jauhnya kk sayang..kesian shareef..bru jak kmi blik dri KL ni. Penat dia tu huhu...marah MIL ku knpa bwak bby kecik jln jauh...
Friday at 11:29pm via mobile · Like

Alia Combination Ank sy pun mcm tu gak dulu..bf n kerap buang air n berat bdn naik sikit2 tp sy teruskn jgk bf coz dia sdiri xnk susu lain.tp alhmdulillah wpun slim tp dia sehat dan sgt jarang demam apa lg selsema.mgkn antibodi dari susu ibu sgt tinggi
Saturday at 12:44am via mobile · Unlike · 1

Mujahidah Tiezah Ya mmg setuju sgt2 susu ibu byk antibodi...tpi bby saya ni kurus tahap smpai nmpak tulang.. mcm x sanggup nak tgk..mna taw bgi fm poo2 dia krg skit..hui Allah jew tahu perasaan saya time bgi fm tu..lgi2 bby meronta2 x nak minum.adoi...
Saturday at 12:50am via mobile · Like

Ana Ariff sis, kalau sbb bf dia kerap poo, meaning sis kena jg pemakanan...bby da start mkn ke? kalau belum than sis nya pemaknan... ana pun mcm tu gak dulu...ana rasa b4 sis decide bg fm boleh consult dgn pakar... bukan saja pakar paed..pakar dlm penyusuan...kena tanya n dgr dari bnyk pihak... maaf ana bukan maksud ape2...jgn terasa ye... but seriously ana x pernah lagi dgr sbb bf bby selalu poo kita kena stop n bg fm... pd ana selagi bby sihat, x sakit...kita leh teruskan... unless kita ada mslh kesihatan...try consult dgn rita rahayu...dari momslittleone...
Saturday at 2:09am · Unlike · 3

Ana Ariff ana tau rasa sedih tu sbb ana kena stop bf hampir 2 minggu sbb infection kat breast... try tanya pakar k... don't gv up n menyerah... x kisah anak kurus ke tembam ke, janji dia sihat n x kerap sakit... tu yg pasti... jgn dgr ape org kata tentang anak kita.. kita lagi tahu dia...anak ana pun skrng ramai kata da kurus... but as long as she is well and healthy, ana pekakkan telinga...consult with pakar penyusuan... try pm rita rahayu...she from pama..
Saturday at 2:14am · Like · 1

Elegance Muslimah Mujahidah Tiezah bby yati pun sister klinik kesihatan suruh bg fm, tp yati x mau.x ada sbb nk buat fm plak walaupun berat bby.yati 7++bln 6kg..tp yg ptg berat bby yati sentiasa meningkat. Paed dan dietrician x minta pun yati tukar ke fm. Yati jmp 2 paed iaitu serdang dan putrajaya 2bln sekali since dia berumur seminggu ats faktor kesihatan..x ada mslh lsg bg ank yg fully bf. So sister klinik kesihatan tu x blh kate ape sbb paed dan dietrician pun x bg yati gn fm. Yati tambah mct oil dan carborie dlm mkanan bby. Dan ianya sgt2 membantu bg bby under weight sperti firas. Im proud to have my son bf wit me...bby firas jg mmg kerap poo poo..biasa la bby kan..fully bf plak...lain paed lain pandangan...muja, perlu kerap pumping dan direct bf. Bg mkn yg kerap...itu jg membantu...kdg2 mmg ank bf ni kurus sket sbb faktor yg mungkin kita x sedar..jd jgn keciwa....jgn putus asa
Saturday at 3:44am via mobile · Unlike · 4

Alia Combination btl tu sis..doctor sy dulu xsuh bhenti bf cuma campur dgn fm n bg mkn byk2..tp ank sy xnk fm..so sy teruskn bf n bg mkn je..doctor pun tak berapa risau sgt sbb ank sihat n aktif xde mslh kesihatan..
Saturday at 9:16am · Unlike · 1

Ikin Aman ala.. kesiannya... try lah mintak second opinion, dulu mase anak sulung doc paed kata sy mmg jenis xbyk susu tau, last2 ok je sy survive, skang ni sy susukan bby sy 2 org, ok je.. kdg2 paed nih bukan betui sgt, try mintak second opinion, third opinion ke, sampai puas hati, sbb susu ibu ni mmg susu plh sesuai utk anak kita
Saturday at 7:58pm · Like

Ikin Aman *plg
Saturday at 7:59pm · Like

Mujahidah Tiezah Thx sis Ana, Yati, Alia dan Ikin...kita sbgai seorang ibu punya naluri yg sama..terima kasih byk2 krna bgi saya semangat tuk teruskn bf bby..saya bru jew blik dri Tawau, jumpa lgi doktor..kta dok x perlu bgi fm dan teruskn jew bf...susu ibu cpat hadam ktanyer.berat bby pun ok jew...6 bln 7kg..
Saturday at 8:32pm via mobile · Like

Mujahidah Tiezah Bby mmg da mula mkn, so dok ckp elakkan dairy products...saya mmg da lma berenti minum susu...
Saturday at 8:33pm via mobile · Like

Mujahidah Tiezah Mknan bby pun home made..so confirm xde dairy product dlm food nyer...tpi kta dok lgi bole jugak klau nak bgi fm lactose free tuk seminggu dua but jgn stop bf...
Saturday at 8:34pm via mobile · Like

Mujahidah Tiezah Tiada susu fm sehebat susu ibu...ok sis Ana nnti sya try pm puan Rita..tqvm mommys
Saturday at 8:35pm via mobile · Like

Ana Ariff wcome. Teruskan selg mampu...kuat kan semangat ye.
Saturday at 9:38pm via mobile · Unlike · 1

Nurul Fatihah Mungkin dia nak pandai sesuatu, kerap buang untuk ringankan badan.anak saya hari tu seminggu duk asek buang je...muntah lagi...upanya dia nak pandai jalan...sy sampai tiap hari bwk g klinik.cek darah bagai, xde pape pun...so relax...should continue bf...
Saturday at 9:57pm via mobile · Unlike · 1

LiLy's Collections anak saya pun dari 6 bulan xnaik2..skrg dah stahun sbulan. berat sama mcm dia 6 bulan dulu.9 kg...saya bagi bf jgk sis. saya tgk pola perkembangan baby dalam line dia lagi.normal kot utk baby tgh membesar ni.peringankan tubuh nk bejelan.
Saturday at 10:01pm · Unlike · 1

Alia Combination btl tu..yg pntg sis kene yakin susu tu tetap yg terbaik dan jgn putus asa mnyusukan ank..makanan adalah tambahan kpd berat badannye dan keperluannye tp susu jgn dihentikan..itu adalah haknye shingga berusia 2thn.. 
Yesterday at 12:26am · Unlike · 2

Mujahidah Tiezah Nak tnya bby 6 mo mkn brapa kali sehari ye
Yesterday at 11:03am via mobile · Like

Alia Combination bgantung pd baby kot..kalo ank sy dulu 1-2 kali..lgpun baby mkn xbyk mana..cume bg dia kenyang je..coz kdg2 susu aje dh tak cukup utk umur mcm ni
Yesterday at 11:11am · Like

Alia Combination better bg skali dulu..kdg2 baby ni dia menolak jg xnk mkn kalo dh kenyang..
Yesterday at 11:12am · Like

Mujahidah Tiezah saya da mula solid food time shareef umur 5 bulan lagi...time tu mkan 2x sehari....
Yesterday at 3:09pm · Like

Alia Combination ank sy pun start 5bln coz berat bdn naik sikit..doc yg syorkan..kalo dah biasa 2kali sehari elok truskan mcm tu..coz baby makin membesar n makin lapar
Yesterday at 3:13pm · Unlike · 1

Mujahidah Tiezah owh...saya baca dlm jadual kat buku klinik,,2-3x sehari...so saya nak try kasi lunch la ..
Yesterday at 3:14pm · Like

Alia Combination tgk jglah keadaannye mcmane..sis perhatikan dia samada perlu mkn byk or sederhana tp jgn melebihi jumlah kesesuaian baby..sbb baby tak menentu..ada yg cepat lapar ada yg kurang..tak boleh ikut jadual dlm buku sgt..kita sendiri tgk kesesuaian anak kita..
Yesterday at 3:17pm · Like

Mujahidah Tiezah yes betul...thx sis Alia Combination coz share ...
Yesterday at 3:18pm · Like

Alia Combination stiap baby tak sama..buku hanya perancangan dan kebiasaan yg diorg kaji utk standard baby..sis jgn bimbang..sis bg je dia mkn..tgk dia mcmane..kalo tak cukup tambah lg..tp jgn byk sgt..air masak bg jg ye sis..nk cantik lg sis bg air zam zam..bgus sgt..sis yakin ye..mknan pilih yg senang hadam ye..n tdk bersifat panas
Yesterday at 3:21pm · Like

Mujahidah Tiezah air zam zam?...macam menarik..mna nak cri di Sabah ni..kalau la tahu dri awal bole beli kat m.india tempoh hari..hehe..x per la..air masak biasa pun bole kan...jus buah bole bgi x?
Yesterday at 3:22pm · Like

Alia Combination takpe sis..kita sama2 ibu sama2 nk terbaik utk ank kita..ada benda kita taktau nk jg tny org..ada jg yg kita blh lakukan sdiri mgikut naluri ibu n kesesuaian ank kita sdiri 
Yesterday at 3:23pm · Unlike · 1

Alia Combination jus buah sy xpasti..mcm sy dulu xbg lg ms 6bln takut tajam..mghakis..sbb dia msih baru..sy rasa tggu dulu la sis utk jus tu..xpela smtra xde air zamzam..air masak pun takpe
Yesterday at 3:27pm · Like

Mujahidah Tiezah ok sis...buat masa skrg sya bgi air masak je la..anak sulung saya da bgi jus buah yang di campur air (tanpa gula ) time 6 bulan..coz dia mmg minum fm sejak lahir
Yesterday at 3:30pm · Like

Alia Combination oo..kalo 8bln blhla sis bg jus skit2..sbb buah ada asid kan..mgkn fm lasak skit perut dia..full cream..mcm bf ni susu dia lbh mudah hadam..1j stgh bby dah lapar balik..fm leh tahan 3jam .. sis blend carrot pun ok utk makanan dia 
Yesterday at 3:33pm · Like

Mujahidah Tiezah ya tadi pagi saya kasi carrot puree tuk bf ..nanti petang nak kasi puri nasi+puri carrot
Yesterday at 3:35pm · Like

Alia Combination elokla tu..mudah2an ank sis cpt membesar  bru sng ht ibu..
Yesterday at 3:37pm · Like

Mujahidah Tiezah iya Aminn...smoga anak mama cepat besar dan sihat..
Yesterday at 3:38pm · Like · 1

Alia Combination InsyaAllah..
Yesterday at 3:39pm · Like

Lynnda Ollala ,akak Mujahidah Tiezah,anak lynda dlu pun berat badan tak naik kak,tapi doktor tak bagi lynda bagi addam fm,lynda nak susukan dia dgn susu lynda sendiri jugak,anak lynda menyusu sebelah breast ja kak,sebelah kanan,sebelah kiri tak boleh menyusu sbb ada...See More
Yesterday at 3:44pm · Like

Mujahidah Tiezah ya Lynnda Ollala...ada jugak kwn2 yg suggest spya sya minum ESP...nak tnya en.somi dulu
Yesterday at 3:46pm · Like · 1

Mujahidah Tiezah So Lynda bf sebelah breast sja kew?
Yesterday at 4:39pm via mobile · Like

Lynnda Ollala ya kak,lynda bf sebelah breast saja.... 
Yesterday at 5:21pm · Edited · Like

Mujahidah Tiezah Owh Masha Allah..boleh nyer ye...
Yesterday at 5:24pm via mobile · Like · 1

Lynnda Ollala boleh kak,insyaallah dengan izin Allah takda apa yang mustahil kan kak....akak kena yakin,keputusan di tangan akak...kalau akak yakin akak boleh susukan anak akak smpai 2 tahun pasti boleh,Allah akan bantu kak,Dia maha kuasa,doa banyak2 padaNya ya kak,jangan sedih2... 
Yesterday at 5:43pm · Like · 1

Mujahidah Tiezah Ok dear..tima kasi bgi akak semngat. .bby lynda umur bapa
Yesterday at 5:44pm via mobile · Like · 1

Azura Maidin muja..ank sya pun berat xnaik byk..6bulan bru 6.2kg..jgn risau..zura kasi dia mkn bubur..kasi mknan yg berkhasiat..terus kn bf sis..nti zura pm ya..
Yesterday at 5:51pm · Like

Mujahidah Tiezah Aqil bru 6.2 kg jew ke? Klau mcm tu ok lgi shareef kan...hihi...zura fully bf ye?
Yesterday at 5:52pm via mobile · Like · 1

Azura Maidin ya..zura masih full bf..8bulan cek lg..hrp2 naik lh berat dia..masa 6bulan dia bru kena dmm campak..
Yesterday at 5:57pm · Like

Mujahidah Tiezah Owh klau demam mesti berat x cntik naiknyer...
Yesterday at 5:58pm via mobile · Like · 1

Lynnda Ollala anak lynda dah masuk setahun kak..hehe... 
Yesterday at 6:05pm · Like

Mujahidah Tiezah Waa da dpt Degree la yer...tahniah!
Yesterday at 6:11pm via mobile · Like · 1

Lynnda Ollala hehe...cabaran masih banyak kak,anak lynda ni tak lalu makanan solid,jadi walaupun dh setahun masih bergantung sepenuhnyq pada susu ibu...lynda yang kena jaga pemakanan supaya anak lynda dapat semua nutrient...hehe..dah bagi macam2 makanan semua dia taknak,nak susu ja,air masak pon susah nak telan...hehe.... 
Yesterday at 6:31pm · Like

Mujahidah Tiezah Ai..bole nyer x mkn solid food yer...sekarang masih mcm tu ke..biar apa jenis mknan pun x nak?
Yesterday at 6:39pm via mobile · Like

Lynnda Ollala ya kak,dulu masa 6 bulan tu makan sikit2,skarang langsung taknak makan,lynda dh masak macam2,bgi nestum la,puri,bubur semua taknak kak...hehe...asyik sebut nak 'mamam' ja....lau sebut nak mamam tu nak nyusu la tu,tapi dia akan menyusu banyak sangat,stop 10-15 minit ja,pastu menyusu lagi..hehe...tapi alhamdulillah addam sihat sangat,jarang demam atau sakit...dia aktif sangat kak,penat nak kejar...hehe 
23 hours ago · Like

Mujahidah Tiezah syukur la klau sihat jugak..anak kakak saya mcm tu jugak..x mkan sampai 2 tahun..lpas 2 tahun ada makn skit2 tapi x nak minum air,dia terus nyot2 slepas makan..kesian akak saya..payah dia wean off
23 hours ago · Like · 1

Azura Maidin ada jiran zura..ank dia 1thn bru 6kg..jumpa pakar pemakanan..pkar suruh kasi mkn 4x shari..bubur tu 1 senduk skali mkn..kena hbis..puas akak tu cuba..kali ke 4 ank nya dh main2 xnk mkn..
21 hours ago · Like

Mujahidah Tiezah 1 tahun tpi 6 kg jew? Adoi...kesian..tpi bby tu sihat jugak kan zura?
21 hours ago via mobile · Like · 1

Azura Maidin ya sihat..aktif sgt..4kali tu kena kasi bubur..biskut ke roti blm lg dikira tu..aqil dgn ank akak tu aqil lg berat..anak zura pun aktif sgt..hrp masa cek 8bln nti ok lah beratnya..kasi kentang hr2 tau muja..pasti berat nya naik..tu nurse ckp kat zura hr tu..
21 hours ago · Unlike · 1

Mujahidah Tiezah tadi cek berat shareef ada naik 200g drpada sebelum minum fm...any idea mommys ?...poo2 dia pun da kurang...Ana Ariff,Alia Combination?
2 hours ago · Like

Ana Ariff terpulang pada sis... ikut pandangan ana, teruskan fully bf... rugi rasa...sbbnya, bukan setakat setiap susu yg kita beri tu pahala, tp the experience to be able to bfeed bby...kalau sis yakin utk teruskan bf, teruskan (lagi better), sbb sis boleh bf a...See More
2 hours ago · Unlike · 2

Mujahidah Tiezah ow tima kasi byk2 sis bgi pendapat...rasanya muja nak kasi abes susu setin yg muja da beli ni dan lpas tu bf balik la...
2 hours ago · Like · 1

Ana Ariff wcome
2 hours ago · Like

Mujahidah Tiezah memang rasa menyesal tu ada jauh di sudut hati npa terlanjur bgi fm..tpi apakan daya...huhu..yg penting anak mama sihat..
about an hour ago · Like

Azura Maidin muja xpyh risau lh..bby mkin aktif..setuju dgn Ana Ariff..
about an hour ago · Unlike · 1

Alia Combination kalo sy mmg sokong bf 100%. btl tu..baby smakin besar makin aktif n berat bdn makin menurun.tp xpe asalkan sehat..kalo nk campur fm bole tp jgn sekali2 bhenti bf..antibody ank pentg..kdg2 bile bf bercampur fm pun antibody dh lain mcm..mudah je nk demam...See More
about an hour ago · Like · 1

Mujahidah Tiezah tq sis Alia Combination..mmg muja da buat keputusan bgi bby fm yg ada jew ni..lepas habis muja nak BF...
about an hour ago · Like

Azura Maidin betul ckp alia..tu yg jiran sya ckp dgn sya..terus kn bf walaupun bby xbam2..ramai yg tya sya nape ank sya kurus..sya mmg sedih..tp ada sokongan kwn2 utk terus bf..muja klu nk kasi fm tu pun..kasi dgn bf skali..takut nti bby xnk bf..muja nak thu sya ni dr bby lahir sya dh cpur kasi..sya nekat berhenti kerja semata2 nak bf ank sya..sya bhenti kerja lpas hbis pantang..sya xnk nti bby sya xnk bf..
about an hour ago · Unlike · 2

Alia Combination satu lg sis sy nk share..ank dr bf biasanye Allah jga akhlaknye..Alhamdulillah slma pgalaman sy ank tdk pernh berbuat tak baik maksud sy..kalo ada dia buat silap dan menimbulkan kemarahan sy..bile sy marah dia tdk pernh sama skali berbalas atau bermimi...See More
about an hour ago · Like · 1

Alia Combination btl kata sis Azura ..besar pgorbanannye bhenti keje..besar pahala..InsyaAllah
about an hour ago · Like

Alia Combination sis jgn sdih ye..
about an hour ago · Like

Mujahidah Tiezah waa sampai begitu sekali ye sis Alia....tabik la Azura Maidin!
59 minutes ago · Like · 1

Alia Combination sis leh truskan bf n campurlah jgk fm yg sis plan nk hbskan tu..yakin ye..n yg penting doa jg utk kesihatan ank kita 
59 minutes ago · Like

Azura Maidin sbb sya takut nti sya myesal x bf bby..ni ank pertama sya..n sya dh niat masa mgandung nk bf je..sya dpt lak pgasuh yg xnk kendalikn ebm..dpn sya dia kasi ank sya minum susu sejuk..susu yg bru keluar dr peti ais..masa tu ank sya bru 2bln ++..xperlu lah tabik dgn sya..sya ni manusia biasa je..buat yg terbaik utk bby sya..
57 minutes ago · Like

Mujahidah Tiezah huu mmg pening kepala kalau tinggalkan bby dengan BS mcm tu kan..bagus la keputusan zura tu..
54 minutes ago · Like · 1