MaMa~MuJaHiDaH~~My BrEaStFeEdInG mEMoRyZZZ

Monday, 16 December 2013

SEWA MEDELA FREESTYLE

BEST KE TAJUK MAMA TU...?
salam dan apa khabar ibu2 semua?
mcam mana perjalanan penyusuan anak anda..semoga berjalan lancar
mama nak iklan rental medela freestyle..
sudah tentu mommys teringin nak rasa mcm mana medela fs ni kan..dan sudah tentu jugak ramai di antara kamu yang tak mampu beli memandangkan harga nya mncecah ribuan ringgit...
dont worry,,mama ada kasi khidmat sewa breastpump

yes..pam yang mama kasi sewa ialah






MEDELA FREESTYLE
SPECTRA 3

SYARAT-SYARAT DAN KADAR SEWA

KADAR SEWA MEDELA FREESTYLE

DEPOSIT RM800
RM50 UNTUK SEMINGGU
RM180 UNTUK SEBULAN

KADAR SEWA SPECTRA 3

DEPOSIT RM300
RM10 SEMINGGU
RM40 SEBULAN


  • PENYEWA HENDAK LAH MEMBAYAR SEJUMLAH DEPOSIT SEBELUM PAM DI HANTAR
  • DEPOSIT AKAN DIKEMBALIKAN SEWAKTU PENYEWA KEMBALIKAN PAM
  • KOS POSTAGE SEMUA PENYEWA YANG TANGGUNG
  • BAYARAN DEPOSIT BOLEH DIRUNDING LAGI ( BUKAN HARGA TETAP )
  • SEBARANG KEROSAKAN PADA PAM HENDAK LAH DIBAYAR GANTI RUGI OLEH PENYEWA
  • MINIMUM SEWA 1 MINGGU (7 HARI ) DAN MAKSIMUM 2 BULAN (60 HARI )SAHAJA
  • IBU2 AREA SABAH ADALAH AMAT DIGALAKKAN

itu sahaja syarat-syarat nya..
jika berminat boleh contact mama 
0165841349
mail mybabymizwar@gmail.com
mybabymizwar@yahoo.com

Saturday, 14 December 2013

BABYWEARING # CORETAN KE-3

HELLO MOMMYS
lama dah mama tak cerita pasal babywearing kan..
asyik2 cerita breastpump dan susu ibu sahaja..
mama nak share sikit pengalaman memakai SSC- soft structured carrier
ada 2 brand mama dah try..
kawan baik hati pinjam kan..
asyik2 pinjam je..hehe
barang mahal..tak boleh terus beli..kena try dulu,,betul tak ?

1-TUGEDA AIR

TUGEDA Air Specifications:-

♥ Ergonomic Pattern 
-Curvy Shoulder Strap
-Curvy Body panel
-Curvy Waist Band
♥Materials:-
* For Shoulder Strap - heavyweight or medium weight fabric
* For Body Panel 
- Bottom Outer layer : heavyweight fabric
- Interior/Inner: heavyweight (toddler size or medium weight for standard size)
- Bottom lining layer : 3D mesh fabric
- Upper outer layer : 3D Net /sandwich Net material
♥ Dual adjustments buckles on shoulder & chest straps for convenience
♥ Detachable head support
♥ Durable Buckles
♥ loop available for safety and to hold excessive webbing 

**Also additional options and accessories available

harga antara RM300-RM380

SSC ini adalah custom made
boleh order di laman web TUGEDA CARRIER
suda tentunya mama dengan bangga nya menyatakan bahawa SSC ini ialah BUATAN MALAYSIA!!
HEHEHE
bagi mama best jugak kendong shareef dalam..tugeda AIR sebb ianya seperti net..ada jaring2 dan lubang2 untuk angin masuk,
so mommy and baby selesa dan yang paling penting tak panas,,,
shareef ok je dduk dalam tu
cuma net mcm kain raga sikit..keras..




lawa x ?


dari tepi
2-SNUGGBABY

Suitable from newborn up to 4yo.

Maximum tested weight limit is 20kg

Best for front carry and back carry an nursing on the go!

Can also be used for hip carry and waist support belt

Comes with:

detachable sleeping hood SNUGG Carrier Sleeve (patent pending) waist pocket cincher belt (to be used with newborn and small infants) 100% Cotton. Soft yet very supportive with inner x-harness (patent pending) mimics traditional baby carriers.

Comfy for baby, comfy for you



yang ni best sangat2..
kain lembut..dan sejuk,,
shareef pun selesa sangat2..
mama jalan ke giant beli cheese untuk buat kek..
1 jam jugak mama jalan,budak comel duduk diam2 jer....
banyak pilihan di sini
proudly MADE IN MALAYSIA!
HEHEHEHE

YANG satu lagi ni special sangat2 sebb....tengok la sendiri...

exc breastfeed
kan kan ?
EXCLUSIVELY BREASTFEED
yang ni mama Aaron beli kat FABULOUS MOM
LAWA SANGAT2
HARGA RM300+

layan je la pic mama ni yer



pastikan anda dapat kiss baby dalm ssc
syok sangat pakai SSC bila jalan2
mama selesa ,baby pun happy..so jom la beli SSC satu untuk keperluan ..
sangat berguna sewaktu jalan2,travel,ke pasar,ke klnik,shopping mahupun dalam rumah 
hahahahah
mcm mama nih
abaikan tangan tu
tutup#aurat




mama kupas bawang sambil mengepam susu dan babywearing
chaiyok chaiyok mommys !!
DIY nursing cover :)

jumpa lagi next entri..mama akan update SSC milik mama sendiri..
bye




Saturday, 7 December 2013

LET GO MEDELA SWING

HI SEMUA,,
ADA MASIH MENCARI BREASTPUMP ?
MAMA TOLONG KAWAN LET GO KAN MEDELA SWING 
ADA DUA


MEDELA SWING (A)
COOLMAN ICE BOX
ICE BLOCK
COOLER BAG JINGLE JUNGLE 2 IN 1 (BAWAH LETAK SUSU ATAS LETAK PAM)
AVENT STORAGE CUP 10 PCS
SEMUA RM650 
JIKA NAK PAM SAHAJA RM550
JIKA NAK BELI ASING2 PUN BOLEH
BELI APRIL 2013
GUNA DALAM 6 BULAN
LET GO SEBB ANAK DAH BESAR DAN TAK BF
SERTA TAK ADA IDEA NAK TAMBAH BABY


MEDELA SWING (B)
FREE COOLER BAG JINGLE JUNGLE
GUNA 1 TAHUN
CONDITION SEMUA OK
RM450
TAMBAH AKSESORI UNTUK JADIKAN DOUBLE + RM200


JIKA BERMINAT BOLEH PM MAMA D FACEBOOK
CALL/WASSUP/SMS 0165841349
ATAU MAIL mybabymizwar@gmail.com
sila nyatakan medela swing A @ B jika contact mama ye.





REVIEW _MEDELA FREESTYLE

ASSALAMUALAIKUM PEMBACA BLOG SEKALIAN

Mama mula lagi dengan kegilaan mama pasal breastpump..kali ni nak cerita pasal pam yang paling best dan kira yang paling mahal di pasaran sekarang but ramai ibu2 yang invest duit beli pam ni..
actually ada lagi pam lebih mahal la,,but pam yang masih dalam kemampuan ramai parents di malaysia..

MEDELA FREESTYLE @ fs

nama glamour pam ni fs..short name la..hehe
ada kawan baik mama pinjam kan..mana la mama mampu beli kan hehehe
tapi lepas guna ni mama rasa nak kumpul duit dan beli untuk next baby nanti ..wkwkwkwk..ada hati nak baby lagi hanya kerana fs>>!
hahahahah..eh tak le..gurau je



medela fs
harga pasaran sekarang berbeza -beza ikut seller
ada yang jual serendah RM1450
ada RM1500
ada jual RM1600
ada jugak kedai2 online jual RM1799
mama pun ada jual jugak,,murah je hehehe RM1599 termasuk pos dan full set seperti dalam pic di atas..nak oder? mail mama at mybabymizwar@gmail.com
sempat lagi iklan haha

bungkusan dikirm dari Lahad DAtu




ok mama terima parcel dalam bungkusan yang sangat touching dan bermakna,,yes..tengok ni



dalam box Qaseh hehehehe..yang telah mencelikkan mata mama..ceritanya next entri ye..nntikan,.
berbalik pada fs..
mama nak tunjukkan cara2 pasang dan guna fs yer...
p/s- mama tak review pasa freestyle strap sebb mama sendiri tak reti..hua hua hua


un box

bile di buka inilah isinya....

pam,charger dan freestyle strap,,xde botol2...sebb kata kawan botol dah pakai melebihi 6 bulan...ok xpe..ada jugak botol lain yang fit -Bumble Bee dan JJ

siap steril,ready to pump
first time pakai pam ni rasa mcm xde suction haha..actually ada but tak sekuat Spectra hahahahah
dah kebal guna s3 tu kan..fs suction lembut sangat,,rasa mcm x pump tapi susu keluar ! wow..amazing kan..guna level paling tinggi pun tak sikit...




  1. pasang membrane
  2. pastikan fit dan takde ruang yang tak grip
  3. pasang penutup dan pastikan klik 3 tempat
  4. pasang corong
  5. pasang botol ,mama guna pureen**
  6. pasang tiub-mama guna single je dulu

  1. pertama tekan butang on/off
  2. LET DOWN-die akan stimulate untuk 2 minit pertama
  3. seterusnya ikut keselesaan kita nak high or low
  4. boleh save cara pumping kita ,level yang paling kita selesa,


MEMANG best guna fs..dalam 2 minit die stimulate tu memang confirm ada let down terus..so memang susu akan keluar mencurah-curah
pertama kali pakai asyik leaking sahaja fs ni..mama pun tak tahu mana silapnya..habis baju basah bila time nak bukan botol atau habis mngepam..akan tumpah dalam 0.5-2 oz susu ! huaaaa sayang sgt2..
lepas cek rupanya botol tak fit..tu yang mama tandakan dengan ** di atas..so jangn guna botol pureen ye..
lepas tu mama pakai botol Bumble BEE memang x leaking dah hehehehe

masa first time guna dapat sikit ja..belum serasi lagi kan


1 oz sahaja


yang paling best tentang pam ni
  • ringan dan kecil
  • boleh caj mcm hp dan pam di mana2 tanpa letrik point
  • boleh pam sambil chrge
  • sedutan super soft-tak sakit biar guna high level
  • ada screen dan timer
  • part yang sangat sedikit- 3 sahaja
  • senyap sangat2

itu la antara keistimewaan pam ni..hehehe
lagi best kalau buat power pumping...

power pumping jam 3 pagi + horlick 1 mug

mama suka pakai single kalau power pumping,ada timer di pam,so tak yah tengok2 jam..cukup2 kan je 60 minit siap la pp ! hehehehehe

muat dalam tapak tangan
hasil pam 20 minit
medela fs ini sangat membantu mama dalam proses relaktasi sebb kena pam setiap 3 jam dan buat pp setiap hari kan..so best sgt sebb mama boleh buat kerja lain sambil pam..selit ja corong di nursing bra dan boleh freestyle dah..thx to NORINI MUIN ..sebb sudikan pinjamkan 'nyawa' nya sekejap untuk berbakti kepada mama...love u dear !!! muah2

mama nak upload video bunyi medela time pam,mcm lama sangat plak..xpe lain kali je la yer..mam ada bayk kerja lain nak siapkan..hhehehe
itu sahaja cerita c medela fs...
bye2




Thursday, 28 November 2013

HABBATUSSAUDA DAN HALBA -MILKBOOSTER

ASSALAMUALAIKUM IBU2

MESTI RAMAI IBU MENYUSU TAHU TENTANG HABBATUSSAUDA aka NIGELLA SATIVA KAN ?
yes..habbatus ni adalah di antara milk booster yang berkesan pada hampir 90% ibu2 untuk memperbanyakkan penghasilan susu ibu
termasuk mama sendiri..mesti perna baca dlam entri mama yang INI kan ?
sampai sekarang mama masih amalkan makan habbatusauda bersama madu setiap pagi..
Alhamdulillah susu sentiasa cukup untuk shareef,
habatus jugak sangat berjasa pada mama sewaktu relaktasi tempoh hari,,,

mama sekarang jual habatus dan halba untuk ibu2 menyusu
halba jugak milkbooster ye,,and makanan sunnah jugak
sedikit info tentang halba @ fenugreek

Halba atau Hulbah ialah tumbuhan yang tergolong dalam famili Fabaceae. Ditanam di seluruh dunia sebagai tanaman separa gersang, ia digunakan sebagai kedua-dua herba (daunnya) dan rempah (bijinya). Hulbah juga sering digunakan untuk memasak kari. Perkataan bahasa Melayu, “halba”, berasal daripada nama bahasa Arab, “Hilbeh” Nama saintifiknya Trigonella foenum-graecum.

Negara pengeluar halba yang terutama termasuk: India, Argentina, Mesir, Perancis, Sepanyol, Turki, Maghribi dan China, dengan India merupakan pengeluar yang terbesar di dunia. Negeri Rajasthan mengeluarkan 80% daripada jumlah pengeluaran di India, dengan negeri-negeri pengeluar utama yang lain termasuk Gujarat, Uttaranchal, Uttar Pradesh, Madhya Pradesh, Maharashtra, Haryana, dan Punjab.

Pada suatu hari Rasulullah saw menziarahi sahabat Saad bin Abi Waqqas yang sedang sakit. Rasulullah saw menyuruh dipanggil tabib. Al Harith Ibn Qaldah datang merawat Saad bin Abu Waqqas. Beliau menganjurkan agar Saad makan Halba dan Korma Ajwa’. Dengan izin Allah Saad pun sembuh dari sakitnya.
Rasulullah saw kemudiannya bersabda :

” Sekiranya umatku tahu akan kelebihan Halba nescaya mereka sanggup
tukarkannya dengan sebanyak timbangan emas “
(Books of Sufi Healing m.s.58)

KEGUNAAN HALBA

1. Diminum sebagai teh untuk

Melancarkan haid
Menghilangkan kembung,sebu dan senak
Pencuci perut
Menguatkan jantung
Menghilangkan lender tekak
Melegakan sakit kepala/ migraine
Membuang angin
Menyembuhkan buasir
Senggugut
Merangsang rahim
Kegemukan
Kurang berat badan
Mengawal kencing manis
Radang kulit dan Bisul


2. Teh Halba + Madu
Kurangkan ketagihan rokok dan dadah
Anemia

3. Untuk anak2 yang baligh
kecergasan
kekuatan badan
Tumbesaran

4. Untuk ibu menyusu
Banyakkan air susu

5. Halba juga adalah ramuan tradisi menambahkan nafsu lelaki dan wanita.
Memanaskan buah pinggang dan organ pembiakan. Menjadi amalan kuno tabib China untuk rawatan mati pucuk.
Halba merupakan antara ubatan yang tertua di dunia dan digunakan oleh Al-Abqirad ( Hippocrates) iaitu bapa perubatan Yunani.


begitu banyak khasiat halba
ibu menyusu boleh amalkan halba ini dengan cara minum bersama air suam,minum air rebusan halba atau campur dalam masakan...

insya Allah susu akan membanyak,,
mama jual habbatussauda dan halba
habatus telah siap di blend dan tinggal makan sahaja
yang asli ye..

istimewanya habatus yg mama jual ialah ,mama telah bacakan

  • surah al Baqarah ayat 60
  • surah Ar Ad ayat 8-9
  • Selawat 
  • Surah Yasin FULL
  • Ya Matin 70kali
semua doa2 di atas ini adalah untuk memperbnyakkan susu ibu
jika di amalkan dengan konsisten pasti akan membuahkan hasil.
ibu2 jugak boleh masukkan habbatussauda ini dalam masakan untuk anak..sama ada dlm puree,bubur atau apa2 makanan,.letak secubit ja memadai..insya Allah dengan izin ALlah anak jarang demam dan selsema.

pesanan penting- ibu2 akan dapat hasilkan susu yang cukup jika pam atau susukan baby setiap 2-3 jam.
makanan ini hanyalah untuk memperbanyakkan hasil dan bukannya untuk menghasilkan susu ibu.
ibu2 mestilah ikut teori DEMAND AND SUPPLY,
dan jangan lupa minum air 3L sehari,,
so ibu2 akan dapat menghasilkan susu yang banyak untuk anak tersayang



siap packing

CARA MAKAN 
MASA PAGI 
SESUDU KECIL HABBATUSSAUDA ,BACA SELAWAT DAN LETAK DALAM MULUT,LEPAS TU TELAN BERSAMA SEGELAS AIR SUAM.
SESUDU KECIL HALBA,BACA SELAWAT DAN TELAN BERSAMA SEGELAS AIR SUAM
IBU2 BOLEH BERDOA SEMASA MAKAN YE..MINTA KEPADA ALLAH SWT SUPAYA AIR SUSU BANYAK

HARGA 
HABBATUSSAUDA  RM10
HALBA RM5
POS SEMENANJUNG RM10
POS SABAH SARAWAK RM6

JIKA BERMINAT BOLEH MAIL MAMA D mybabymizwar@gmail.com
atau PM D FACEBOOK
WASSUP/CALL/SMS 0165841349

WAHM- Working At Home Mother

hi all
WAHM- 
ini adalah pekerjaan mama yang baru...
masuk kerja dari pagi pukul 7 hingga malam pukul 12
best kan ?
boleh buat apa sahaja..suka hati..
tempat.di rumah.di pekan dan pejabat pos,,,,
gaji ?... tak tentu ..bermula dri 0 sen hingga RM500..tak lebih dri itu

yes mama sekarang dah buat bisnes dri rumah..mybe ramai pembaca blog tak tahu..sebb mama update semua di facebook

mama mulakan bisnes dengan jual cheese cake..
sekarang mama dah mula jual semua barangan penyusuan brand autumnz dan barangan Avent

mama list kan semua ye
barangn yang mama listkan ni bukan dropship ye..tapi cash and carry di rumah mama di Semporna
customer lain2 seluruh sabah mama pos @ kirim di bas ekspress ..

AUTUMNZ

antara brg yg mama jual

inilah rak kecil di ruma mama

barang baru smpai
PHILIPS AVENT DAN TOMMEE TIPPEE



BAWAL AIDIJUMA



GLITTER SHAWL



HABBATUSSAUDA DAN HALBA 



CLOTH DIAPER




ini sahaja setakat ini..
Alhamdulillah sambutan memang agak memberangsangkan..semua sebab rajin2 post di facebook..
banyak lagi barangan lain mama jual tapi dropship la..
seperti

  • BREASTPUMPS-SPECTRA,EVE LOVE,MEDELA
  • SUSU HALIBS
  • SUSU KHADIM
  • V COOL COOLER BAG


INSYA ALLAH jika ada masa mama akan upload satu persatu detail barangan di atas..
sekarang ni memang agak busy..kerjaya sebagai WAHM memang agak mencabar,.sebab 
nak urus anak2,nak masak,nak kemas rumah,nak oder barang,nak pos barang,nak cod..mcm2 nak ada...tapi semua sebab NAK DUIT..haha..

doakan mama supaya berjaya ye,.
coming soon mama akan jadi dealer barangan penyusuan STYLO MAMA di Sabah ...
ini Puan Farah Farhan ( LC ) yang offer kat mama
dan jugak buat bisnes TUPPERWARE
Alhamdulillah,mama anggap ini semua rezeki anak2 mama...

apa pun mama sangat bahagia dengan kehidupan mama sekarang..
lengkap..
bahagia jadi WAHM dan ibu kepada 2 anak




JIKA ANDA BERMINAT NAK BELI BARANGAN MAMA
PLS MAIL mybabymizwar@gmail.com
PM DI  facebook
atau CALL / WASSUP/SMS 0165841349

Sunday, 17 November 2013

review : RUMBLE TUFF 3 IN 1 BREASTPUMP AND FIFFY MANUAL BREASTPUMP

ASSALAMUALAIKUM READERS....
BAB YANG PALING MAMA SUKA NAK TYPE DAN CELOTEH DENGAN KAWAN2 SEMUA//YES..BREASTPUMP LAGIK..

KALI INI NAK CERITA PASAL BREASTPUMP RUMBLE TUFF..MESTI PERNA DENGAR KAN
EH MENGAPA TULISAN BESAR NI SEMUA ?? OVER EXCITED NAA

hahahahahaha.
begitu la mama kalau pasal pam payudara..terlebih excited ,,actually mama belum mandi,belum masak..hahaha..byk post yang masih dduk dalam draft ..nak publish satu persatu ..skrg dah jadi WAHM..memang kurang masa sgt2..hehehe

RUMBLE TUFF

rumble tuff

begini la rupa breastpump rumble tuff
boleh guna elektrik,battery dan manual !
yup..jika nak freestyle guna ja battery AA 4 bijik

mama guna rechargble battery

breastpump ni kawan mama yang pinjam kan,.but harga sekarang ialah RM599
ianya disertakan dengan manual kit..so boleh pakai manual macam ni


apa yang best tentang pam ini ialah
  • boleh guna 3 cara..manual ,batteri atau letrik
  • sangat ringan,dan kecik senang nak bwak gi mana2
  • ada 2 phase..pertama stimulate untuk 2 mnit..lepas tu pump mimic bayi ..
  • ada 8 level ikut keselesaan
  • ada alarm untuk remind next session
  • ada memory button so boleh save level dan mode kesukaan mommys
  • tidak akan back flow
yang paling tak best satu sahaja..banyak sangat part !! leceh nak basuh hahaha
ini memang betul ye..ramai let go dan beli lain hanya sebb yang ini.
dan ianya fit botol rumble tuff sahaja..lain2 x boleh ar...dan BISING !...tak bole mngepam sebelah orang tidur hahaha,,tapi mama bungkus guna selimut jika pp tenga malam.. so shareef nyenyak jer ...



steril dulu





  1. pasang part2 semua 
  2. tekan butang on ( pic CIk B tu xde apa2 ) - on
  3. dia akan stimulate for 2 minit lepas tu automaticly akan tukar kepada biasa ( pic CIk B dah ada yg meleleh-leleh hahaha )- let down mode
  4. pastue boleh tukar2 level mcm dalam gambar
  5. mama guna level paling high ( dah kebal CIk B guna spectra3 hahaha )
itu je cara2 nyer..kalau nak save suction mode nyer..just tekan button M lama2..dia akan save.
breastpump ni ada timer..bole alarm untuk next pumping session taw..

nak baca dan tengok pics lagi best2 tentang rumble Tuff boleh la klik link ini
blog Cik Sue ( Puan Suraya Lunatots )




kecik

muat je tangan mama pegang

hasil tuaian guna pam ini ?
first time guna dapat sikit ja

1 oz per sesi
lepas tu pernah sekali dapat 3.5 oz...


actually mama tak serasi dengan pam ni..sebb tak perna dapat 4 oz..but jika manual boleh pulak dapat..
mama sangka sebb masih dalam proses relaktasi so x dpt banyak..but mama salah..
memang RT kurang serasi dengan mama..anyway ianya berjasa jugak sebb mama bersemangat nak bangun tenga malam buat pp berdating dengan Puan Gemuk Comel Puple ni...
hehehehe

itu sahaja coretan tentang Rumble Tuff
mama pun ada jual,,jika berminat bole mail mama mybabymizwar@gmail.com


FIFFY MANUAL BREASTPUMP

DAH SIAP CERITA PASAL RT,SEKARANG FIFFY PLAK
huruf besar lagik ...




best pam ni..sebb suction nye mengalahkan spectra 3 ...
yes..memang betul2 mengosongkan payudara,,
harga RM69.90 jew...boleh guna botol biasa @ wide neck
cuma yg memenatkan ialah handle nyer keras sangat..tangan cepat lenguh..
apa pun..yang penting susu keluar  kan..

have a try mommys...

lepas guna rt,kosongkan cik B guna manual fiffy
rasanya sampai di sini sahaja entri mama ye..
thx to sis Riena sebb sudi pinjam kan Puan Gemuk Comel Purple c RT
tq so much..jasa mu ku kenang selalu...love u lah !!!

sekian



Saturday, 16 November 2013

my review : MIMIJUMI BOTTLE



LALALALALALALALALA



OBSES OBSES BOTOL SUSU...
MMMM...mama memang suka pada botol susu !!..hampir semua jenis di pasaran mama dah cuba untuk shareef,,tapi belum perna try botol mcm bentuk Cik B yg di namakan MIMIJUMI...kikikikiki




ohsem..cute


comel kan  ? kan kan kan ?...comel sgt baby yang minum pakai botol ni atas rumput hijau...
nampak tak puting die..sebijik mcm Cik B kita..sesuai sgt untuk baby yang keliru puting....

apa istimewanya botol ni ?



  •  Mimijumi botol boleh mengatasi masalah transition dari menyusu ibu ke susu botol
  •  Bentuk puting menyerupai payudara ibu
  • Teksture puting ini lembut seakan-akan puting ibu
  •  Mengatasi masalah kekeliruan puting ibu dan puting botol
  •  Sesuai juga untuk bayi yang mula bercerai susu dengan ibu
  •  Material botol dibuat dari plastik EMS Grilamid di mana lebih baik dari plastic jenis PC, PP & PES
  • Jangka hayat botol ini adalah 3 tahun-boleh di steril lebih dri 10 ribu kali !!!
  • Botol ini tebal, permukaannya jernih seperti botol kaca dan ringan untuk dipegang oleh bayi.
  • Puting dibuat dari silicone yang selamat untuk bayi dan tidak mengandungi latex. 
  • "Wide neck style" -  memudahkan proses pembesihan di bahagian dalam botol
  • Setiap set mengandungi botol(240ml), puting dan penutup.
  • Free from BPA, Lead, Phthalates dan Latex
ada dua jenis ...
 Not So Hungry Bottle ( 120 ml / 4 oz ) RM68 
 Very Hungry Bottle ( 240 ml / 8 oz ) RM78

tengok la hero in action with his mimijumi....










entah silap di mana ,botol ni leaking..penuh mulut shareef dengan susu....
dan tengok gaya nya kalu di bagi susu..di tumpahkan atas meja dan gsok2 hahahaha





puting die memang lembut sebijik mcm nen kita je..hehehe

ini je la review mama tentang mimijumi..
sekian