MaMa~MuJaHiDaH~~My BrEaStFeEdInG mEMoRyZZZ

Thursday, 18 April 2013

The First Year BREASTFLOW BOTTLE

Mama ada janji nak review pasal botol susu shareef kan...hehe..mama da let go pun botol2 tu sebab shareef jatuh chinta dengan Avent feeding bottle...

tapi mama nak share jugak tentang botol ni..



botol susu ni memang unik..sebab memang hampir serupa dengan puting susu asli..hehe
dia ada 2 puting macam ni 

no.1

no.2

dua-dua puting ni disatukan jadi macam ni


kalau nak lebih detail mommys bole tengok video ini
amacam best kan ?..
dia ada penutup putih untuk tutup @ simpan susu ibu 
so bila nak guna just keluarkan dari peti sejuk,panaskan dan tukar puting jew,then feed baby


yang best tentang botol ni

  1. sama seperti baby menyusu dari puting susu ibu
  2. bole simpan susu dalam ni dan bole jugak feed baby,2 in 1
  3. cap botol ni bole attach kat belakang,so tak de kes cap hilang @ tak penat cari2...
  4. wide neck yang luas senang nak cuci
macam ni

yang tak best

  1. tak bole pam terus dalam botol ni sebab wide neck yang berbeza
  2. puting kemek bila baby menyusu
  3. puting mesti beli yang jenis ni jugak,tak bole yang lain
  4. banyak part,malas nak cuci
  5. puting cepat kotor
  6. shareef tak suka
  7. kadang2 leaking tak tentu pasal,sayang susu

dah selamat di jual hihihi

so banyak yang tak bestnyer...tue la mama let go..
harga bole tahan jugak,,yang 5 oz RM21.90 sebotol..
mama let go 4 botol RM35 je tanpa teat...
hehehe itu jew......