MaMa~MuJaHiDaH~~My BrEaStFeEdInG mEMoRyZZZ

Monday, 1 April 2013

MY BREASTFEEDING JOURNEY PART #13~~~SHAREEF DA MINUM FM !!!!

GRRRRRRR!!!!!!!!
rasa nak nangis pun ada......
shareef bukan fully bf lagi...shareef dah minum formula milk
mama terpaksa bagi sayang....

memang rasa sedih sangat bila terpaksa bagi shareef susu formula,,,balik dari kuala lumpur tempoh hari shareef da turun berat badan...dan memang sejak dari abes pantang lagi shareef kuat poo2...so mama rujuk dengan beberapa kawan mama yang doktor mereka syorkan bagi lactose free fm tuk bby sehingga poo2 nya normal....adoii ni sama kes dengan abangnya la...


mengapa anak pertama & kedua bole intoleransi laktosa??!!

susu ibu memang ada laktosa ..so itu la shareef kuat poo2..
mama pening...lastly mama gi Tawau jumpa doktor Anina,doktor yang advice supaya bagi lactose free fm tuk syamim dulu...
kata dr.Anina,biasala baby yang bf kuat poo2 dan slim..
ini disebab kan susu ibu yang cepat hadam berbanding susu formula

boleh teruskan BF ,tapi bole jugak bagi fm tuk seminggu supaya poo2 shareef normal...dan nampaknya fm tu menunjukkan kesan positif...


time mama gi klinik dr Anina,berat shareef 7kg..dan selepas 2 hari minum fm berat shareef 7.2kg...dan poo2 pun da kurang


apa2 pun mama buat yang terbaik untuk anak mama..biarpun dalam hati mama menangis tak dpat fully bf anak kedua mama ini
dan satu lagi ini adalah first dan last mama bagi fm kepada shareef...mama beli SIMILAC LF 0-12 bulan..setin besar,,,kalau da habis mama tak akan beli lagi..mama sambung bf

sementara shareef minum fm , mama mula kan dah rutin harian mama yang agak sebentar ditinggalkan.///iaitu MENGEPAM...mama pam 3-4 jam sekali untuk maintan milk production memandangkan mama akan sambung bf..nanti susu kering plak ! hu hu hu


ini jak cerita mama




P\S--

JANGAN SESEKALI TIRU PERBUATAN MAMA INI !!!!