MaMa~MuJaHiDaH~~My BrEaStFeEdInG mEMoRyZZZ

Saturday, 27 April 2013

my obsession-breastpump# TOMMEE TIPPEE ELECTRIC BREASTPUMP

LALALALALALA
MOOD HAPPY***
sebab apa?..sebab mama beli pam baru lagi..yeaaaaaaaaaa
mama nak cerita sikit pasal pam mama yang terbaru ni Tommee Tippee Electric Breastpump..
kalau beli 1 pakej bole dpt macam dalam gambar ni



harga dalam RM500++
ada RM450,ada RM470..mcm tue la range nya
but mama tak beli baru***beli yang preloved
mama ni kan gila barang preloved..hahaha...
so mama tak dapat la seperti yang tertera di atas...
bagi pendapat mama beli barangan preloved ni best..sudah tentu sebabnya ialah murah dari harga pasaran....tapi namanya da seken hen,biasala mesti ada cacat cela..anyway selagi barang tu masih bole digunakan dan berfungsi dengan baik..apa salahnya..kan??
jangan la tanya mama berapa bp yang mama beli ni ye..hehe tapi dalam RM100 jew taw..x lebih...
mama beli pun bersebab,leceh nak buat power pumping guna spectra3 ni..tak bole ke mana2..1 jam mesti duduk sahaja sampai kerusi panas..hahaha..biasanya mama buat pp sambil berfb jugak..x lah bosan sangat kan...atau buai c shareef...

ok..balik kepada topic..pam ni memang bestttttttttt..sebabnyerr
  • pam ni kecil,comel dan ringan
  • sedutan mimic bayi
  • sedutan super soft
  • bole guna bateri (AA 4 biji) @ elektrik (kekuatan sedutan sama sahaja walaupun guna bateri,tak mcm bp lain,guna elektrik jew kuat)
  • senyap jew,mama buat pp time shareef tido di sebelah
  • tak banyak part
  • ada 4 laras sedutan..automatik bila on sedutan untuk let donw,lepas tu bole pilih 1,2 atau 3
kalau mama ber pp guna spectra 3 memang pedih la nipple mama..huhu..sedutan s3 memang kuat sangat...

comel,muat dalam tapak tangan

tempat bateri

mama guna rechargeble battery

energizer

hasil yang mama dapat sejam ber pp..4 oz + 2 oz = 6 oz

abaikan barangan lain

botol pun cute

ni botol untuk milk storage..tt jugak



comel jugak..2 oz x 2

pada kesimpulannya,pam ni memang berbaloi kalau mommys di luar sana nak beli..ada jugak yang double pump ye..mommys bole google2..hehe..
mama da buang susu formula shareef,dan nak teruskan bf dia sehingga umur 2 tahun,sejak bagi shareef fm ,memang susu mama agak merudum jugak..so mudah-mudahan pam tt ni bole membantu mama dalam memperbanyakkan susu mama untuk anak mama yang tersayang ni...
semoga di permudahkan oleh Allah swt..semoga anak mama murah rezeki..amin
nak tahu lebih lanjut tentang pam ni bole tengok video ini

ni gambar mama dan shareef-poyo2
layan je la...




terima kasih kerana sudi membaca