MaMa~MuJaHiDaH~~My BrEaStFeEdInG mEMoRyZZZ

Monday, 24 December 2012

Review Spectra 3

keputusan untuk membeli electric breastpump memang barbaloi...apa lagi setelah mendapat harga terbaik..yang mungkin tak dapat di mana2 pun..RM 300 untuk spectra 3 double pumping...hehe..

mama nak cerita pasal pump ni....antara kebaikannya..

  1. sedutan mimik hisapan bayi
  2. banyak hasil
  3. bole pam sambil main FB ..
  4. bole freestyle jika selit breastshiled dlm nursing bra ( duduk 1 tmpat jew)
  5. knob untuk melaraskan kekuatan hisapan
  6. senyap jew...macam mendodoi ..
  7. bole settle kan masalah inverted nipple
  8. kurang part ..jadi senang nak cuci and assemble
  9. double pumping
  10. murah dan berbaloi
  11. life spectra 3 is 1500 hours..
  12. dan yang paling penting.. tak LENGUH TANGAN..yesss
dan yang tak bestnya plak..
  1. agak bulky dan berat..x bole diusung ke sana ke mari..jadi mama dah buat pumping station kat ruma..nanti mama upload picnye
  2. mesti cari elektrik point..nak pump dlam kreta bole jika ada car adaptor..
  3. mesti jga2 time pump spya air x masuk motor..
tapi apa pun bagi saya spectra 3 is the best...
hasil tenusu lepas gunakan pump ni memang berbeza dari sebelumnya..
dulu mama dapat lebih kurang 12 oz sehari menggunakan pam manual,but using s3 i got 20 oz per day !!!!
hasil pump pagi2 8 oz
waaa....syukur Alhamdulillah...rezeki shareef