MaMa~MuJaHiDaH~~My BrEaStFeEdInG mEMoRyZZZ

Thursday, 13 December 2012

MY BREASTFEEDING JOURNEY PART #7 milk booster : Pil Asi

hai hari ni mama nak cerita tentang milk booster.....milk booster ni kesannya lain2 orang lain2 macam..ada yang ngam ,ada yang tidak..so kita ibu2 harus bereksperimen dulu..try smua jenis milk booster dan tengok hasilnya...mesti tengok juga perubahan pada baby,kalau dia sakit perut@cirit birit@ demam..dan lain2...benda ni untuk MENGGALAKKAN penghasilan susu ibu ye ..bukan untuk MENGHASILKAN SUSU IBU...mesti df @ pam selalu..ini yang paling berkesan...

mama pertama sekali try milk booster yang bernama Pil Asi..ini adalah sejenis jamu untuk menggalakkan penghasilan susu ibu...mama beli dekat kedai orang indon..harga murah juga RM 7 untuk 100 pil...


cara makan,minum je pil ni 5 biji dengan air suam...2 kali sehari..tapi sebaiknya buat pertama kali cuba try 2 biji dulu..sebab apa2 ubat berasaskan jamu mesti ada panas sikit..



mama try ni jamu time dalam pantang lagi...

hasilnya memang memuaskan..susu macam da banyak sikit dari sebelumnya..tapi..tapi...shareef asyik tidur jewww..naa bahaya ni...tak tau kenapa ,tapi shareef macam mabuk..bangun menyusu pun tak mau..dan juga poo poo cair & kerap.macam cirit birit..panas kot....jadi AMMA cakap,tak payah makan dah..mama makan untuk 2 hari jew...lepas tue Pil Asi pun da disimpan dalam almari...hehehe.....percubaan milk booster gagal...