MaMa~MuJaHiDaH~~My BrEaStFeEdInG mEMoRyZZZ

Saturday, 22 December 2012

MANUAL BREASTPUMP

hai semua..hari ni mama nak crita pasal breastpump...time pregnant shareef mama stiap hari google2 ttg bp ni..sejak bby 4 months dalam kandungan..mama tak perna berniat nak beli yang elektrik punye sebab takut..hihi..kurang pengetahuan katakan..mama maw beli yang manual jew..mama tengok dalam pasaran Malaysia,pam manual yang no.1 ialah pam manual Avent..ni banyak review...ramai ibu2 yang sangat berpuas hati dengan pam ni..
avent manual pump

mama memang teringin nak beli pam ni..time tu tak pandai lagi shopping on9 ni..jadi mama suru my lovely sis belikan..tapi kat pasaraya pump ni agak mahal..Rm 239..kalau on9..Rm 150 jew termasuk pos...jadi cancel nak beli ni

pam seterusnya yang mendapat sambutan hangat ialah pam manual unimom mezzo..ni lagi murah dan banyak ibu2 sangat suka dengan pam ni..comel jak bentuknya.....harga pam ni Rm 100 termasuk pos..mama tak jadi beli coz tak pernah shopping on9..hihihi

unimom mezzo

pada bulan april 2012 mama n family ada jalan2 ke KL lawat kakak...mama pun apa lgi mula lah ..mama ada tengok dekat Hanifa ( masjid india ) pam manual Pureen...mama terus sambar,harga Rm 45.90..murahhh ..kononnya maw beli la..tapi hubby cakap TAK PAYAH !!..time tue mama peknen 5 months..kata hubby tak baik beli barang baby telampau awal..hissshh..barang baby ka tue ? itu bukan babys stuff..itu mama's stuff la...geram jugak dengan hubby..tapi apa bole buat...

pam manuan pureen


lepas balik sabah,mama ada baca di susuibu..bahawa pam manuan pureen ni tak berapa ok..ibu2 mengadu puting sakit sangat time guna pam ni...haiiii nasib baik tak beli..

lastly mama duduk diam2 jew..tak fikir dulu pasal bp ni..coz nanti time dah dekat due date ,kite orang mesti ke tawau untuk beli barangan baby..so nanti beli kat sana je lah..


pada 31 july mama,hubby,AMMA n syamim jalan ke tawau..tempat yang dituju  ialah servay & parkwell...kat sana la mama jumpa bp ni...


pigeon manual breast pump

dan yang ini

pigeon portable electric breastpump
yang manual tue harga die RM 210 ..electric RM 330..jadi apa lagi ,lepas pujuk hubby,mama amik yang manual.ada diskaun 10 % dapat lah RM 189...

ini pam mama
pam ni memang best..suction yang lembut..x sakit langsung..mama suka..sekali pam bole dapat 4 oz pada 1 cik B..kalau 2 2 ..bole sehingga 10 oz...mama sangat berpuas hati dengan pam ni..tapi 1 jew..LENGUH TANGAN..
apalagi kalau pagi2 time breast engorgement...memang payah..sakit tangan..huh !..last2 selpas baca beberapa blog ibu2,mama dah kepingin nak beli yang letrik punye plak....hehehe...