MaMa~MuJaHiDaH~~My BrEaStFeEdInG mEMoRyZZZ

Saturday, 22 December 2012

ELECTRIC BREASTPUMP

lepas buat keputusan untuk beli electric bp..mama korek google,..dapat tahu bahawa electric breastpump yang no.1 ialah Medela Freestyle...modelnya ringan,kecik,portable,chargeble and freestyle...boleh mengepam sambil buat kerja lain seperti menggosok baju,mengemas rumah,memasak..waaa
medela fs


kecik jew


mama dapat tahu bahawa fs ni adalah idaman semua ibu-ibu menyusu..waa memang hebat pump ni..ini jenama hospital grade pump taw..kebanyakkan hospital menggunakan pump jenama medela..tapi harganya pun hebat jugak..
RM 1800 + +..heiii ..sanggup beli kew...memang ibu2 sanggup beli ni untuk kepentingan anak..but mama ni ikut bajet ye...

medela ni ada banyak jenis tau...bukan fs jew...

double electric 
  1. medela freestyle
  2. medela pump in  style advance
hospital pump
  1. medela symphony
  2. medela symphony preemie
  3. medela lactina
sinlgle electric
  1. medela swing
  2. medela mini-E
manual
  1. medela harmony
semua ni memang best punye...harga bermula dari RM 200 (manual) hingga RM 4000 (lactina)...tepuk poket tanya brapa duit..hehehe

pump in style advance

bajet mama untuk beli pam karan ni ialah RM 300 only...lebih dari tue tak bole la..hihi..lepas cari2 lagi..mama tengok ramai ibu suka dengan pam ni..

spectra 3

mama pun berkenan juga ..tapi nampak macam bulky sangat...harga pun RM388 tuk single..+ RM 70 tuk double..lari dari bajet 

ada kawan kat FB suggest yang ini...
unimom
unimom baru
comel
unimom allegro 3 in 1 breast pump,bole pakai letrik,bateri dan manual ..waaa best ni..yang warna kuning tu keluaran lama bole pakai bateri AA 4 bijik..
yang warna pink ni latest punya build in battery..so charge macam handphone jak..bole convert to manual jika beli swicth kit nya sekali,warna dah la pink comel,kecik,,muat dalam tapak tangan gitue..memang suka sangtttt..tapi.........harga RM 360..haiiii..nak buat mcm mana...pump ni tak bole heavy duty..bole pakai 25 minit satu sesi dan 5 kali sehari jew...tue la buat dissapoint...beli pun beli yang motor tahan lama..bole pkai untuk anak seterusnya ..che waahh

lastly tau apa mama buat ? 
mama search kat google "LET GO SPECTRA 3 BREASTPUMP"
haaaa nak beli yang second hand @ preloved..bole dapat murah cikit...
mama jumpa la di sini..puan Fatiha...mama beli dengan die...puan fatiha ni ckap dia x serasi guna elektrik pump..die guna manual yang ngam ( medela harmony )..so dia let go la double pump spectra 3 dengan mama..die guna s3 ni 2@3 kali jew..masih baru..

murah jew mama dapat RM 290....isi kandungan nyerr

  1. spectra 3 (rm 200 )
  2. extra breastshield ( FOC )
  3. 3 box autumnz breastmilk storage bag ( rm30 )
  4. autumnz air dry mesh bag (rm 10 )
  5. poslaju ( rm 50)
my s3
amacam,ok tak ? berbaloi-baloi.....