MaMa~MuJaHiDaH~~My BrEaStFeEdInG mEMoRyZZZ

Saturday, 1 December 2012

Nursing Cover..

hari ini mama maw crita tentang nursing cover (NP)...sejak terjebak dalam aktiviti penyusuan ni,,mama banyak survey barang2 penyusuan dan juga aksesori nya..mama dah lama teringin nak beli NP...terutama semasa jalan2..syukurla mama belum lagi mula Nursing In Public(NIP)..sbab mama bawa baby shareef jalan2 pun ke klinik kesihatan saja...sana kan ada nursing room,jadi tak runsing..boleh terus selak baju and bagi baby nen nen...tapi next week mama and keluarga maw pigi jalan2 ke sandakan and kk...so mesti NIP..


jadi mama pun google la NP..fuyoo mahal gak ya...bermula dari Rm 35++ tidak termasuk postage fee..ni contoh NP yang popular sekarang ya..


pinjam dengan pacik google
ini pun pinjam jugak
mama suka NP jenis yang kedua ni..coz cover semua...hik3..
selepas tgk harganya mama buat keputusan nak jahit sendiri NP ni...yea yea..tapi bukan mama yang jahit yea...tapi mama muja punya AMMA...mama tengok kat sini
tapi mama tak copy bulat2...ini bahan2 nyerrrr...tapi inch tape tu mama x pakai..ukur di badan saja....mama beli 2 jenis kain..murah jew Rm15/meter..beli di kedai pakistan..


kain corak teddy bear
  1. 2 kain berlainan corak
  2. boning...cakap jew pengeras langsir
  3. gunting
  4. inch tape
  5. tak tau apa nama tue..utk join strap NP

corak polkadot
setelah siap dijahit ...tadaaa

   comel tak ???
nanti mama upload pic pkai NC ni yea...
thanksss AMMA..Nursing cover pic 1 tue mama pakai pengeras ..ala-ala peek a boo ..bole tengok baby menyusu..yang pic 2 mama sengaja tak letak...

murah dan berbaloi kalau jahit sendiri...
jimattt and puas hati!..selamat mencuba....