MaMa~MuJaHiDaH~~My BrEaStFeEdInG mEMoRyZZZ

Saturday, 8 December 2012

MY BREASTFEEDING JOURNEY PART #1-segalanya bermula di sini..........



semasa pregnant shareef mama banyak membaca tentang breastfeeding ni di internet...mama memang dah nekad mau menyusukan anak ke dua mama ni selepas gagal untuk anak pertama...jadi mama google2 jumpa sumber inspirasi mama yang pertama,iaitu blog puan FARAH FARHAN...di sini la mama tahu bahawa penghasilan susu ibu berdasarkan supply&demand...sebelum tue tak tahu langsung...lagi satu mama tak tahu ada *mesin* untuk keluarkan susu ibu ...hehe Breast Pump(bp) le yea....semasa dlm pantang selepas melahirkan syamim,mama guna yang INI untuk pump susu...memang jahil sangat.....rupanya ini adalah benda untuk keluarkan inverted nipple..mama taw pun time preggy shareef..salesgirl bahagian breast pump di SOGO yang bagitau..hihi...

selepas tau ada breast pump yang bole membantu kita menggalakkan penghasilan susu ibu ..jadi apa lagi mama mula google2 tentang bp..tapi memang mahal2 belaka..tak pe..ini adalah invesment jangka panjang..time tue mama x pandai lagi shopping online ni,jadi time beli barang untuk baby shareef ,mama pun terus beli yang ini....itupun selepas pujuk hubby and terangkan dia kepentingan bp ni......

mama beli ni sebab ini je yang ada kat servay,Tawau..harga boleh tahan jugak RM 210 lpas diskaun 10 % dapatla RM 189...

dalam hati..memang tak sabar2 nak deliver baby and susukan dia...