MaMa~MuJaHiDaH~~My BrEaStFeEdInG mEMoRyZZZ

Saturday, 12 January 2013

Pure Marine Collagen (PMC)


hai semua...dah lama mama duduk semporna ni tapi tak tahu pun tentang  pmc ni sehinggalah mama terbaca dalam blog kawan...padahal Semporna adalah pengeluar pmc yang no.1 di malaysia..sampai eksport lagi tue...hebat kan ??
mari kita baca kebaikan pmc ni....

♥ Keistimewaan Pure Marine Collagen: 

Nilai2 nutrisi kolagen ni 10x ganda lebih tinggi dari sirip ikan yu (satu mangkuk kecil RM 300) 

Khasiatnya sama dengan sarang burung layang2 (RM 400 hingga ribuan ringgit) 

24% kolagen ni bersamaan 2 keping sarang burung layang2 

Kalsium 37 yang lebih tinggi daripada hati ikan PH bernilai 7.6 ♥ Kebaikan Kolagen Asli 

-Melaraskan BERAT BADAN dan HORMON, 

-peningkatan PAYUDARA 

-Anti-bakteria, 

-membuang TOKSIN 

-Menghilangkan SEMBELIT 

-Mengurangkan tekanan darah tinggi dan hypotension 

-MENCANTIKKAN KULIT, 

-MELICIN dan MENEGANGKAN kulit serta PAYUDARA (anti penuaan) 

-Memulihara sel-sel kulit mati (JERAWAT) 

-Menormalkan fungsi kelenjar tiroid 

-Memperbaiki masalah KULIT dan RAMBUT, 

-mengurangkan KEDUTAN, TEMPAT HITAM, SELULIT DAN JERAWAT 

-Membantu meningkatkan METABOLISME 

-Meningkatkan fungsi stomatch 

-Membantu menghapuskan nefritis, Artritis, basal 

-Menguatkan saluran darah, meningkatkan penyakit sendi, kecacatan kolagen, darah
badan dan purpura haemorrhagica 

-Meningkatkan PEREDARAN DARAH, dingin dan mencegah sakit bahu 

-Berkesan bagi orang-orang yang telah sarcoma atau TUMOR SLIM UP abdomen dan
PUNGGUNG anda, melembutkan kulit dan mengurangkan sakit pinggang 

-Mencegah ANEMIA Mengisi rawan antara sendi, menguatkan tulang, sinews dan ligamen
serta lebih rendah sakit belakang dan sebagainya ...





Ini kolagen mentah taw.. 100% asli dan belum diproses.. memang tiada campuran bahan2 lain. Ia bukan dalam bentuk serbuk, ni tumbuhan marin yang telah dikeringkan kaya dengan kolagen, tiada bahan kimia langsung.. Tiada side effect yang buruk melainkan kulit makin licin, cerah, tegang dan cantik.. 

Yang paling best, sesuai untuk preggy women utk dapatkan kulit baby yang putih dan kulit cantik macam anak orang cina..





KAEDAH PENYEDIAAN  

Cara Penggunaan : 

1. Basuh kolagen mentah, ramas2 seperti basuh beras 5-6 kali 
2. Rendam kolagen mentah yang telah dibasuh semalaman 
3. Buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi 5-6 kali; toskan 
4. Campur dengan 2.5 liter air kosong ke dalam periuk untuk direbus 
5. Selepas mendidih biarkan ia sejuk sebelum diletakkan ke dalam bekas dan disimpan dalam peti ais (stok untuk 4 minggu) – simpan segumpal kolagen mentah yang telah direbus tadi (seperti agar2) dalam bekas bertutup ke dalam peti ais untuk dijadikan masker 

Cara Pengambilan : 

1. Waktu terbaik ambil semasa perut kosong (selepas bangun tidur – sebelum sarapan & sebelum masuk tidur) 
2. Ambil air rebusan kolagen dari peti ais (akan jadi seperti jelly), ambil 3 sudu besar dan masukkan ke dalam gelas - boleh juga dicampurkan dengan sunquick/air buah 
3. Sebelum minum tu baca Bismillah & Selawat =) 

Cara Membuat Masker : 

1. Cuci muka 2-3 kali supaya pori2 di muka terbuka luas 
2. Sapu rata gumpalan kolagen tadi di muka (sangat bagus dibuat setiap hari) 
3. Biarkan lebih kurang 15 minit atau boleh juga dibiarkan semalaman sebelum dicuci 
PERHATIAN : 

* Jika boleh elakkan minum kopi, nescafe; minuman yang tinggi kandungan kafein sebab semua tu boleh menyerap dan buang vitamin C, kolagen dan gluthathione (agen pencerah) dalam badan kita.. 
* Ambil bersama vitamin C untuk kesan yang maksimum & lebih cepat! banyakkan minum air kosong.. 

lagi anda mesti tertanya-tanya adakah ianya selamat untuk ibu menyusukan bayi kan??...of course Yes !...malahan pmc ni milk booster tau..boleh memperbanyakkan air susu...

nanti mama share kesan milk booster yang ini selepas mencubanya ya..hehe
sekian.........