MaMa~MuJaHiDaH~~My BrEaStFeEdInG mEMoRyZZZ

Friday, 4 January 2013

Shopping Barang Baby

Mengandung dan melahirkan adalah suatu perkara yang paling indah dalam hidup seorang wanita...pengalaman yang dilalui tak mungkin dilupakan sehingga akhir hayat...begitu jugalah dengan mama sendiri...pengalaman yang indah itu sentiasa terpahat di hati..kalau boleh nak tambah lagi koleksi baby :P..tapi bukan sekarang ye///
tak sangka sekarang dah menjadi ibu kepada dua orang hero yang sedang membesar ..Alhamdulillah...
nanti jadi ibu kepada 2 orang hero dan 2 orang puteri plak...hisss..angan2 jew..apapun in sha Allah........

Jadi bila dah mengandung,dan tengah tunggu due date..semua ibu2 mesti beli-belah untuk baby kan.,.mama pun tak ketinggalan..
banyak barang yang kita harus siapkan sebelum kelahiran baby...
antaranya mama dah senaraikan di sini..
ada juga barang kepentingan mahupun keperluan..
yang penting tue wajib beli la..yang perlu tue ...boleh beli boleh tidak...


Mama saja nak share pic kenangan mama sewaktu mengandung shareef dan berbeli-belah untuk dia......




muka tembam sangat time preggy...
hidung pun kembang semacam jew hihi





syamim excited sangat nak jalan-jalan




syamim was 2 years 2 months




hubby yang snap pic..so dia takde dalam gambar...ciann




ini barang baby
mama show yang sebahagian jew...ni pun dah penuh satu meja

mama pakaikan baby lampin tradisional waktu siang..dan lampin pakai buang waktu malam..masa ni mama tak tahu apa2 lagi pasal CD ( cloth diaper )




ini barang mommy
mama guna set bersalin yang murah2 jew...sebab anak pertama pun guna ni,so tak payah lah tukar2
set bersalin Air Mancur..
minuman2 tue adalah milk booster..hihi..dah sedia awal2 lagi
bengkung tue pun yang biasa2 jew..tapi ok jugak bila dipakai..
selesa..





inilah barang paling best mama beli..hooreeeyyy!!!

itu jew cerita shopping barang baby..barang ni semua mama beli kat Tawau..yang baby punya beli di Servay & Parkwell
barang mommy beli Lisa Fashion...

sekian...