MaMa~MuJaHiDaH~~My BrEaStFeEdInG mEMoRyZZZ

Wednesday, 29 May 2013

breastpump lagi ??!!!

REVIEW MAMA TENTANG THE FIRST YEAR MIPUMP, AVENT MANUAL DAN ARDO AMARYLL


haaaa.jangan heran...dari mna mama dapat semua breastpump ni..mama ada kawan baru yang baik hati..hehe..jumpa dalam KIM (kumpulan ibu2 menyusu)..mama exited kenal kawan mama ni sebab dia orang sabah ! and orang tawau..kekekeke..teruja dapat kawan seperjuangan yang sebelah kampung...

jadi,mama keep in touch dengan kawan mama ni melalui fb dan wassup..setiap hari text ..hal yang dibincangkan >? semestinya BREASTFEEDING..cerita punya cerita..dapatlah tahu bahawa kawan mama ni banyak koleksi pam jugak macam mama..tak serasi katanyer...and sekarang kwan mama ni pakai FS...itu yang paling ngam ...

so,kawan mama kasi pinjam breastpump yang dia ada untuk mama try...
send semua pam2 melalui bas sahaja sebab dekat..LD-Semporna








yang first mama try no.1-THE FIRST YEAR MIPUMP..pump ni agak popular di KIM sekarang ..mama pun teruja nak try...



unboxing



ok jugak mipump nih.....

  • kecik,ringan..
  • suction lembut
  • ada level
  • tak bising langsung,vibrate sahaja
  • letrik dan bateri
  • double pump
  • ada pemegang..
  • breastshield yang lembut...
mama guna ok jer..cepat let down...







tapi tak pernah lebih dari 3 oz..dan lepas beberapa hari guna,kulit sekitar cik B mama macam timbul ruam..empunya pam nih pun masalah yang sama..kulitnya sampai melecet dan mengelupas...huhu..breastshieldnya nih macam getah ( latex )..so ada kemungkinan mama ni allergy dengan latex..
mama terus stop guna...

pam no.2-manual Avent...




avent ni memang ranknye nomor satu la di antara manual pump yang ada di pasaran sekarang,best jugak pam ni..tak heran la ada mommys bekerja yang tak beli pam karan langsung..hanya guna pam nih sahaja..sebab memang bagus.let down pun cepat..handle yang soft..ada breastshield cover yang ada 5 petals untuk stimulate cik B..
hasil yang mama dapat...


3 oz

seterusnya pam no.2 ARDO AMARYLL manual pump....
first time dengar nama pam ni ?..yes mama pun pertama macam pelik jugak...but pam ni keluaran rangkaian Ameda..mesti mommys tahu ameda kan? haa...ini dia




comel kan bp nih ? waa warna favarit mama la..green!..
yang sangat best tentang pam nih..dia memang sedia datang dengan corong pelbagai saiz untuk memudahkan kita memilih corong yang sesuai...

corong pelbagai saiz


dan juga boleh mengepam mengikut keselesaan kita ,sama ada tangan kiri atau kidal..so tangan tak lenguh ,bukan macam bp manual yang lain..kikikiki



hasil tuaian yang mama dapat guna pam nih memang memberasangkan...
syukur Alhamdulillah...

 hasil pagi 3 oz

hasil petang 5 oz

untuk pengetahuan mommys semua..pam Ardo ni owner nak let go..
RM120 sahaja termasuk pos..berminat? mail mama di mybabymizwar@yahoo.com.my.. ya....tak rugi beli ni..mama pun nak jugak..tapi memikirkan banyak sangat da pam kat rumah,so mama tak jadi beli..owner guna dalam 2@3 kali sahaja..sekarang mama plak yang guna....

spectra3 dan tommee tippee mama ada menumpang di rumah kawan mama untuk di try...kira kami ni berbarter la..saja nak try2 pam....syukur dapat kawan macam ni kan...
love u NORINI muah muah muah ..sayang selalu