MaMa~MuJaHiDaH~~My BrEaStFeEdInG mEMoRyZZZ

Sunday, 17 November 2013

review : RUMBLE TUFF 3 IN 1 BREASTPUMP AND FIFFY MANUAL BREASTPUMP

ASSALAMUALAIKUM READERS....
BAB YANG PALING MAMA SUKA NAK TYPE DAN CELOTEH DENGAN KAWAN2 SEMUA//YES..BREASTPUMP LAGIK..

KALI INI NAK CERITA PASAL BREASTPUMP RUMBLE TUFF..MESTI PERNA DENGAR KAN
EH MENGAPA TULISAN BESAR NI SEMUA ?? OVER EXCITED NAA

hahahahahaha.
begitu la mama kalau pasal pam payudara..terlebih excited ,,actually mama belum mandi,belum masak..hahaha..byk post yang masih dduk dalam draft ..nak publish satu persatu ..skrg dah jadi WAHM..memang kurang masa sgt2..hehehe

RUMBLE TUFF

rumble tuff

begini la rupa breastpump rumble tuff
boleh guna elektrik,battery dan manual !
yup..jika nak freestyle guna ja battery AA 4 bijik

mama guna rechargble battery

breastpump ni kawan mama yang pinjam kan,.but harga sekarang ialah RM599
ianya disertakan dengan manual kit..so boleh pakai manual macam ni


apa yang best tentang pam ini ialah
  • boleh guna 3 cara..manual ,batteri atau letrik
  • sangat ringan,dan kecik senang nak bwak gi mana2
  • ada 2 phase..pertama stimulate untuk 2 mnit..lepas tu pump mimic bayi ..
  • ada 8 level ikut keselesaan
  • ada alarm untuk remind next session
  • ada memory button so boleh save level dan mode kesukaan mommys
  • tidak akan back flow
yang paling tak best satu sahaja..banyak sangat part !! leceh nak basuh hahaha
ini memang betul ye..ramai let go dan beli lain hanya sebb yang ini.
dan ianya fit botol rumble tuff sahaja..lain2 x boleh ar...dan BISING !...tak bole mngepam sebelah orang tidur hahaha,,tapi mama bungkus guna selimut jika pp tenga malam.. so shareef nyenyak jer ...



steril dulu





  1. pasang part2 semua 
  2. tekan butang on ( pic CIk B tu xde apa2 ) - on
  3. dia akan stimulate for 2 minit lepas tu automaticly akan tukar kepada biasa ( pic CIk B dah ada yg meleleh-leleh hahaha )- let down mode
  4. pastue boleh tukar2 level mcm dalam gambar
  5. mama guna level paling high ( dah kebal CIk B guna spectra3 hahaha )
itu je cara2 nyer..kalau nak save suction mode nyer..just tekan button M lama2..dia akan save.
breastpump ni ada timer..bole alarm untuk next pumping session taw..

nak baca dan tengok pics lagi best2 tentang rumble Tuff boleh la klik link ini
blog Cik Sue ( Puan Suraya Lunatots )




kecik

muat je tangan mama pegang

hasil tuaian guna pam ini ?
first time guna dapat sikit ja

1 oz per sesi
lepas tu pernah sekali dapat 3.5 oz...


actually mama tak serasi dengan pam ni..sebb tak perna dapat 4 oz..but jika manual boleh pulak dapat..
mama sangka sebb masih dalam proses relaktasi so x dpt banyak..but mama salah..
memang RT kurang serasi dengan mama..anyway ianya berjasa jugak sebb mama bersemangat nak bangun tenga malam buat pp berdating dengan Puan Gemuk Comel Puple ni...
hehehehe

itu sahaja coretan tentang Rumble Tuff
mama pun ada jual,,jika berminat bole mail mama mybabymizwar@gmail.com


FIFFY MANUAL BREASTPUMP

DAH SIAP CERITA PASAL RT,SEKARANG FIFFY PLAK
huruf besar lagik ...




best pam ni..sebb suction nye mengalahkan spectra 3 ...
yes..memang betul2 mengosongkan payudara,,
harga RM69.90 jew...boleh guna botol biasa @ wide neck
cuma yg memenatkan ialah handle nyer keras sangat..tangan cepat lenguh..
apa pun..yang penting susu keluar  kan..

have a try mommys...

lepas guna rt,kosongkan cik B guna manual fiffy
rasanya sampai di sini sahaja entri mama ye..
thx to sis Riena sebb sudi pinjam kan Puan Gemuk Comel Purple c RT
tq so much..jasa mu ku kenang selalu...love u lah !!!

sekian