MaMa~MuJaHiDaH~~My BrEaStFeEdInG mEMoRyZZZ

Saturday, 16 November 2013

my review : MIMIJUMI BOTTLE



LALALALALALALALALA



OBSES OBSES BOTOL SUSU...
MMMM...mama memang suka pada botol susu !!..hampir semua jenis di pasaran mama dah cuba untuk shareef,,tapi belum perna try botol mcm bentuk Cik B yg di namakan MIMIJUMI...kikikikiki




ohsem..cute


comel kan  ? kan kan kan ?...comel sgt baby yang minum pakai botol ni atas rumput hijau...
nampak tak puting die..sebijik mcm Cik B kita..sesuai sgt untuk baby yang keliru puting....

apa istimewanya botol ni ?



  •  Mimijumi botol boleh mengatasi masalah transition dari menyusu ibu ke susu botol
  •  Bentuk puting menyerupai payudara ibu
  • Teksture puting ini lembut seakan-akan puting ibu
  •  Mengatasi masalah kekeliruan puting ibu dan puting botol
  •  Sesuai juga untuk bayi yang mula bercerai susu dengan ibu
  •  Material botol dibuat dari plastik EMS Grilamid di mana lebih baik dari plastic jenis PC, PP & PES
  • Jangka hayat botol ini adalah 3 tahun-boleh di steril lebih dri 10 ribu kali !!!
  • Botol ini tebal, permukaannya jernih seperti botol kaca dan ringan untuk dipegang oleh bayi.
  • Puting dibuat dari silicone yang selamat untuk bayi dan tidak mengandungi latex. 
  • "Wide neck style" -  memudahkan proses pembesihan di bahagian dalam botol
  • Setiap set mengandungi botol(240ml), puting dan penutup.
  • Free from BPA, Lead, Phthalates dan Latex
ada dua jenis ...
 Not So Hungry Bottle ( 120 ml / 4 oz ) RM68 
 Very Hungry Bottle ( 240 ml / 8 oz ) RM78

tengok la hero in action with his mimijumi....










entah silap di mana ,botol ni leaking..penuh mulut shareef dengan susu....
dan tengok gaya nya kalu di bagi susu..di tumpahkan atas meja dan gsok2 hahahaha





puting die memang lembut sebijik mcm nen kita je..hehehe

ini je la review mama tentang mimijumi..
sekian