MaMa~MuJaHiDaH~~My BrEaStFeEdInG mEMoRyZZZ

Saturday, 14 December 2013

BABYWEARING # CORETAN KE-3

HELLO MOMMYS
lama dah mama tak cerita pasal babywearing kan..
asyik2 cerita breastpump dan susu ibu sahaja..
mama nak share sikit pengalaman memakai SSC- soft structured carrier
ada 2 brand mama dah try..
kawan baik hati pinjam kan..
asyik2 pinjam je..hehe
barang mahal..tak boleh terus beli..kena try dulu,,betul tak ?

1-TUGEDA AIR

TUGEDA Air Specifications:-

♥ Ergonomic Pattern 
-Curvy Shoulder Strap
-Curvy Body panel
-Curvy Waist Band
♥Materials:-
* For Shoulder Strap - heavyweight or medium weight fabric
* For Body Panel 
- Bottom Outer layer : heavyweight fabric
- Interior/Inner: heavyweight (toddler size or medium weight for standard size)
- Bottom lining layer : 3D mesh fabric
- Upper outer layer : 3D Net /sandwich Net material
♥ Dual adjustments buckles on shoulder & chest straps for convenience
♥ Detachable head support
♥ Durable Buckles
♥ loop available for safety and to hold excessive webbing 

**Also additional options and accessories available

harga antara RM300-RM380

SSC ini adalah custom made
boleh order di laman web TUGEDA CARRIER
suda tentunya mama dengan bangga nya menyatakan bahawa SSC ini ialah BUATAN MALAYSIA!!
HEHEHE
bagi mama best jugak kendong shareef dalam..tugeda AIR sebb ianya seperti net..ada jaring2 dan lubang2 untuk angin masuk,
so mommy and baby selesa dan yang paling penting tak panas,,,
shareef ok je dduk dalam tu
cuma net mcm kain raga sikit..keras..




lawa x ?


dari tepi
2-SNUGGBABY

Suitable from newborn up to 4yo.

Maximum tested weight limit is 20kg

Best for front carry and back carry an nursing on the go!

Can also be used for hip carry and waist support belt

Comes with:

detachable sleeping hood SNUGG Carrier Sleeve (patent pending) waist pocket cincher belt (to be used with newborn and small infants) 100% Cotton. Soft yet very supportive with inner x-harness (patent pending) mimics traditional baby carriers.

Comfy for baby, comfy for you



yang ni best sangat2..
kain lembut..dan sejuk,,
shareef pun selesa sangat2..
mama jalan ke giant beli cheese untuk buat kek..
1 jam jugak mama jalan,budak comel duduk diam2 jer....
banyak pilihan di sini
proudly MADE IN MALAYSIA!
HEHEHEHE

YANG satu lagi ni special sangat2 sebb....tengok la sendiri...

exc breastfeed
kan kan ?
EXCLUSIVELY BREASTFEED
yang ni mama Aaron beli kat FABULOUS MOM
LAWA SANGAT2
HARGA RM300+

layan je la pic mama ni yer



pastikan anda dapat kiss baby dalm ssc
syok sangat pakai SSC bila jalan2
mama selesa ,baby pun happy..so jom la beli SSC satu untuk keperluan ..
sangat berguna sewaktu jalan2,travel,ke pasar,ke klnik,shopping mahupun dalam rumah 
hahahahah
mcm mama nih
abaikan tangan tu
tutup#aurat




mama kupas bawang sambil mengepam susu dan babywearing
chaiyok chaiyok mommys !!
DIY nursing cover :)

jumpa lagi next entri..mama akan update SSC milik mama sendiri..
bye