MaMa~MuJaHiDaH~~My BrEaStFeEdInG mEMoRyZZZ

Saturday, 5 October 2013

botol susu oh botol susu

lama dah nak tulis dan lengkapkan entri ni,,tapi asyik bertangguh je..lama jugak duduk dalam draft..dekat 6 bulan dah hahahahaha

cerita pasal satu benda yang jadi best fren anak kita dari lahir hingga 2 tahun
atau kadang2 melebihi dari 2 tahun..ada jugak yang membawanya hingga ke sekolah..hahaha

BOTOL SUSU !!!!!!!

tak dapat di ungkapkan melalui kata2 betapa mama suka pada botol susu !
entah mengapa,mungkin kah sebb bentuknya yang comel,putingnya yang lembut dan jernih..berbagai bentuk,berbagai warna ,membuat kan mama teringin memiliki setiap satu dari setiap jenis yang ada di pasaran...


time syamim kecil dlu,die fully fm,so memang 3 bulan sekali tukar botol susu..tapi yang biasa2 di pasaraya tu..FIFFY,PUREEN,BABY KIKO,BEBE,DISNEY,ANAKKU...mcm tue la,,yang murah2 bah..


botol susu pasaraya


tapi shareef ..huii bukan main lagi ,semua jenis botol susu yang ada dia dah cuba...
biarpun dia fully bf..hehehe..apa tak nya mama asyik beli2 on9 je..
shareef ni good boy sangat sebab,apa jenis botol,apa jenis puting pun dia nak,bukan mcam kebanyakan baby akan suka pada satu jenis botol dan puting sahaja...anak mama ni apa2 pun boleh,apa lagi..tambah2 membazir la mama nya,,,
waktu first time guna botol,shareef pakai botol pigeon yang sekali dengan pam manual,,


last2 shareef keliru puting,dah x nak DF dengan mama,,
gugel2,dapatlah tahu pasal puting ortodhontik yang mngelakkan baby keliru puting,apa lagi,terus ke pasaraya membeli biarpun masih dalam pantang ;)
RM6.90 untuk 2 pcs brand anakku
mama just tukar sealing disk stotage bottle dengan puting ni



pandai pegang botol sendiri

time ni shareef 4 months !
anak mama dah tak keliru puting selepas guna puting ni..sebab nipple cik N kita akan mcm ni bentuknya bila dalam mulut baby..so sama la ..hehehehehe

selepas tu baru la mama gila2 beli on9
hasilnya ??.

....
,..............
..............................
.........................................
..................................................
..............................................................
...........................................................................
..........................................................................................
............................................................................................................
.............................................................................................................................
.................................................................................................................................
jeng jeng jeng



TOMMEE TIPPEE
PIGEON PERISTALTIC PLUS
FIFFY
ORGANIC KIDZ
CHICCO

agak2 dalam sebulan shareef pakai botol pasaraya,then mama beli feeding bottle Breastflow By The First Year,
ada review di sini
lepas tu tukar ke Avent,lepas tu tommee tippee...
mcm tommee tippee,shareef ok je,,,
pigeon peristaltic plus tu paling die suka..botol tu memang best sebb susu tak akan keluar kalau baby tak hisap,,
fiffy biru abang syamim punya..saja selit dlm pic..organic kidz tu pun abang punya gak..hehehe stainless steel bottle tu..tak yah tukar2 setiap 6 bulan ke setahun ke...bole pakai lama2//



Organic kidz 

chicco ok jugak..bahagian bawahnya tu boleh buka,,dan anti colic..
sorry la readers,mama malas nak snap bnyak2..bikin semak je !!


seterusnya mama nak cerita pasal botol susu Avent,,,
rata-rata hampir semua tahu pasa botol ni kan ?
YUP...SHAREEF JATUH CINTA DENGAN BOTOL AVENT NI!
shareef dah setia dengan botol ni...
yang best tentang botol ni...
jikalau guna breastpump manual Avent.bole terus pam ke botol ..
lepas pam,pasang sealing disk,bole simpan susu macam ni






lepas simpan,bila baby nak minum susu,just tukar sealing disk ke puting..jangan lupa tambah ring jugak..
boleh panaskan dalam warmer,dan bagi baby terus,
tak payah nak tukar2,dari stotage bottle ke feeding bottle..best kan ??
3 in 1 gitue
pump bottle,storage bottle and feeding bottle..
thats y mama love avent bottles !!!


antara koleksi avent mama,,,ada yang shareef punya ,ada jugak abang syamim punya..
mereka berdua suka !


antara koleksi 9 oz
koleksi 4 oz
senyum semua..click!



jangan nakal2 taw semua
kikikikiki


AVENT NATURAL 9 OZ

tengok je VIDEO NI,so korang semua boleh tahu apa tu ring ..hehehehe
ini je review mama..
finally,mama dapat publish jugak entri ni..
hooreyyyyy !!!!
buntu dah x tahu nak tulis apa..next mama akan tulis entri lagi tentang botol susu yang lain plak !
nanti nak try mimijumi dan range Tupperware ,,,cute mute semua,,,
nanti kan ye

byeeeeeeeeee