MaMa~MuJaHiDaH~~My BrEaStFeEdInG mEMoRyZZZ

Saturday, 20 July 2013

NASI 3 WARNA - BUBUR BAYAM BERKEJU

 

nasi 3 warna

bahan-bahan

1-beras
2-lobak merah
3-kacang pis
4-ubi kentang
5-ayam
6-butter



cara mama masak senang je..guna preassure cooker..
campak semua bahan dalam periuk,tuang air secukupnya dan masak la atas api..takde tumis2...
cooker ni akan berbunyi untuk peringatan kita @ tahap kelembutan makanan di dalam,
misalnya kalau nak masak kambing kena 7 kali bunyi,kalau masak kentang ckup 2 kali..but masak nasi ni bunyi 2 kali mama dah off kan...
boleh blend untuk baby dan bole bagi begitu sahaja untuk anak besar sikit

siap


 yummy



 blend for shareef



 orangnya menunggu suda

apa special hari ni ye?




bubur bayam berkeju

bahan-bahan

1-sayur bayam sengenggam
2-kacang panjang
3-ubi kentang
4-bawang merah 
5-bawang putih
6-ayam sedikit
7-keju-,mama guna cream cheese
8-beras






cara-cara

tumis bawang dalam minyak zaitun ..masukkan ayam,,goreng hingga wangi..dan masukkan sayur-sayuran..
tuang air secukupnya,masukkan beras..dan tunggu la sehingga masak..setelah siap,tutup api dan masukkan cheese 2 sudu besar..
lepastu blend blend blend...mmm yummy....shareef suka bubur ni ! licin mangkuk..hehehehe