MaMa~MuJaHiDaH~~My BrEaStFeEdInG mEMoRyZZZ

Thursday, 9 January 2014

QASEH GOLD JUNIORQaseh Gold Junior ialah campuran minuman botani formulasi 8 makanan sunnah terbaik iaitu Kurma, Madu, Kismis, Tiin, Zaitun, Delima, Habbatus Sauda’ & air Zam Zam serta tambahan Za’faran, Garam Bukit, Gam Arab, Pegaga, Badam, Kismis dan Bayam.

Khasiat Qaseh Gold Junior sangat banyak iaitu:

Membekalkan Tenaga
Mencerdaskan Minda
Menguatkan Sistem Imun
MenyokongTumbesaran
Membekalkan Serat
Mari kita tengok lebih lanjut lagi tentang gabungan unik 15 ramuan hebat Qaseh Gold Junior.

Kurma

Buah 1001 fungsi yang dikisahkan dalam surah Maryam.

Kaya dengan gula semulajadi untuk membekalkan tenaga fizikal dan minda.
Kajian menunjukkan kurma mengandungi konsentrasi anti oksidan polyphenol yang tertinggi di kalangan buah-buahan kering.
Amalan memakan kurma turut membantu menstabilkan emosi. Kurma juga kaya dengan serat untuk membantu pelawasan.

Madu

Dalam surah An Nahl ayat 69, Allah telah memberi penegasan tentang kehebatan madu sebagai penawar kepada pelbagai penyakit.

“Kemudian makanlah dari segala jenis bunga-bungaan dan buah-buahan (yang engkau sukai), serta turutlah jalan-jalan peraturan Tuhanmu yang diilhamkan dan dimudahkannya kepadamu”. (Dengan itu) akan keluarlah dari dalam badannya minuman (madu) yang berlainan warnanya, yang mengandungi penawar bagi manusia (dari berbagai-bagai penyakit. Sesungguhnya pada yang demikian itu, ada tanda (yang membuktikan kemurahan Allah) bagi orang-orang yang mahu berfikir.”
Tidak dapat disangkal lagi, madu memang kaya dengan vitamin dan mineral untuk menyokong sistem tubuh yang sihat. Terkenal sebagai agen mencerdaskan minda dan meningkatkan tenaga.
Madu bercirikan anti bakteria, anti oksidan dan anti virus untuk menguatkan sistem imun tubuh.

Kismis

Kismis membekalkan tenaga dan meningkatkan keupayaan minda,
Bersifat anti bakteria dan anti oksidan supaya tubuh kuat melawan jangkitan.

Mengandungi mineral yang melindungi gigi dan mata serta menguatkan tulang.

Delima

Antara buah yang disebut dalam Al-Quran. Pepatah Melayu ada memberi kiasan ‘ merah bak delima merkah’.
Secantik isinya, delima juga kaya dengan vitamin dan mineral serta anti oksidan yang dapat mengekalkan perjalanan darah yang lancar ke seluruh tubuh serta membantu membaikpulih sel tubuh yang rosak akibat radikal bebas.

Zaitun

Minyak Zaitun cukup popular di negara Mediterranean dan merupakan salah satu makanan warisan Rasulullah SAW yang cukup unik.
Minyak zaitun kaya dengan vitamin E dan polypenols, sejenis anti oksidan yang berupaya melindungi sel tubuh daripada kerosakan.

Mengamalkan minyak zaitun dalam diet seharian boleh membantu memberi perlindungan awal kepada tubuh daripada risiko penyakit merbahaya seperti masalah jantung.

Gingko

Gingko biloba terkenal sebagai ‘herba minda’.
Kajian menunjukkan gingko berupaya merangsang fungsi minda dan menguatkan ingatan. Gingko mengandungi anti oksidan flavanoid dan terpenoid yang melindungi saraf, otot jantung, pembuluh darah dan retina mata.

Tiin

Buah yang enak ini dipilih oleh Allah untuk bersumpah dengannya dalam surah At Tin dan pastinya mempunyai nilai kesihatan yang banyak.
Merupakan sumber mineral, vitamin dan anti oksidan yang penting bagi meningkatkan keupayaan tubuh serta menguatkan sistem ketahanan tubuh bagi melawan jangkitan.

Buah tiin juga dikatakan berupaya melegakan keletihan dan merangsang kuasa otak.

Badam

Badam termasuk dalam keluarga kekacang. Mengandungi riboflavin untuk merangsang aktiviti minda dan meningkatkan stamina tubuh.

Kaya dengan protein, vitamin E dan mineral seperti kalsium, magnesium, potasium dan zat besi serta anti oksidan flavanoid untuk menyokong kesihatan yang baik.

Garam bukit

Garam semulajadi yang kaya dengan mineral.
Membantu memperbaiki sistem pernafasan dan melawan jangkitan, merangsang fungsi metabolik, mengimbangi PH tubuh, mengurangkan kekejangan otot, memperbaiki penghadaman, membantu penyerapan mineral dalam sel dan menggantikan elektrolit yang hilang.

Habbatus sauda’

Juga dikenali sebagai jintan hitam. Dalam satu hadis yang cukup memberi harapan, Nabi Muhammad SAW menyifatkan habbatus sauda’ sebagai menjadi penawar kepada pelbagai penyakit kecuali mati.
Kajian mendapati habbatus sauda berupaya meningkatkan sistem imun tubuh dan membekalkan tenaga kerana cirinya anti bakteria, anti virus anti histamin, anti fungus dan anti oksidan serta dapat membantu mengatasi pelbagai penyakit seperti asma, bronkitis, eczema, alahan dan batuk.

Bayam

Adakah kita masih ingat dengan kartun Popeye yang menjadi kuat setiap kali memakan bayam?
Tidak dinafikan bayam ialah sayuran yang padat dengan khasiat kesihatan. Mengandungi flavanoid yang berfunsi sebagai anti oksidan dan anti inflamasi untuk meningkatkan sistem imun.
Bayam kaya dengan pelbagai vitamin dan mineral serta zat besi yang dapat membantu mengatasi masalah anemia dan keletihan serta kalsium dan magnesium untuk pembentukan tulang dan gigi yang kuat.

Air Zam-zam

Air yang penuh keberkatan dan berupaya merawat pelbagai penyakit.
Mengandungi mineral yang lengkap dan seimbang yang dapat membantu meningkatkan sistem imun tubuh.

Za’faran

Dikatakan rempah termahal di dunia tetapi padat dengan khasiat kesihatan.
merupakan sumber mineral yang baik seperti kalsium,potassium,zat besi dan zink yang sememangnya diperlukan untuk menyokong tumbesaran yang sihat dan kuat.
baik untuk membantu masalah asma,insomnia,batuk,kemurungan dan pengahadaman

Gam Arab

juga dikenali sebagai Gam Akasia kerana daripada pokok jenis tersebut.
merupakan prebiotik semulajadi yang dapat membantu menyihatkan usus dan melegakan masalah sembelit

Pegaga

pegaga juga dikenali sebagai gotu kola,mengandungi banyak manfaat kesiahatan ataranya untuk membntu melegekan ekzema,jangkitan pernafasanmasma,demam,selsema dan insomnia
pegaga juga dipercayai dapat meningkatkan keupayaan mental dan mencergaskan tubuh.


HARGA RM69.90 FREE POS SEMENANJUNG
WASSUP 0165841349